Archívum

 • Amint arról a kdnp.hu már hírt adott, Deák Ernő történész Az Öreghegytől Schneebergig című önéletrajzi könyvének keddi bemutatóján beszédet mondott Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A Magyarország miniszterelnök-helyettese által elmondottakat változtatás nélkül közöljük.

 • Deák Ernő történész Az Öreghegytől Schneebergig című önéletrajzi könyvét kedden mutatták be Budapesten. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke az emigráció napszámosaként jellemezte a szerzőt, aki a mai napig szervezi a nemzet sorskérdéseivel foglalkozó Kufstein-konferenciát, szerkeszti az európai magyar emigráció utolsó megmaradt lapját, és elnöke a Nyugat-Európai Országos Magyar szervezetek Szövetségének.

 • Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Soros György dróton rángatja Brüsszelt. A kisebbik kormánypárt képviselője kifejtette: teljesen nyilvánvaló, Soros György azt akarja elérni, hogy Magyarország is álljon be a sorba, bontsa le a határzárat, engedjen be migránsokat és fogadja el az unió betelepítési kvótáját, ehhez minden eszközt, és minden Brüsszelben élő emberét felhasználja.

 • A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója.

 • Megalkuvást nem ismerő, de békés eszközökkel küzdő embernek írta le Mindszenty Józsefet az egykori hercegprímásról készült szobor avatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton a Pest megyei Kisnémediben. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt emelte ki, hogy Mindszenty József példát jelent hazaszeretetből és egyházszeretetből.

 • A parlamentben hétfőn a napirend előtti felszólalások között Firtl Mátyás a KDNP nevében arra figyelmeztetett: Brüsszel határozott törekvése, hogy a nemzeti hatáskörben lévő döntések egy részét uniós hatáskörbe vonja, ez pedig veszélyezteti Magyarország nemzeti szuverenitását. Aradszki András kereszténydemokrata energiaügyi államtitkár arra buzdított, hogy minél többen válaszoljanak a nemzeti konzultáció kérdéseire.

 • Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén.

 • Ukrajna pozitívan fogadja a Magyarországról érkező humanitárius segítséget, és ez kihat a magyar-ukrán kapcsolatokra is – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Soltész Miklós, a KDNP alelnöke elmondta, az elmúlt években a magyar kormány sok segítséget nyújtott északkeleti szomszédjának, és idén is folytatódnak a karitatív programok.

 • Újabb két évre Nacsa Lőrincet választotta elnökévé az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tisztújító küldöttgyűlése.

 • Magyar állami támogatásból idén ismét Magyarországon nyaralhat kísérőkkel együtt hétszáz olyan ukrán gyermek, akiknek édesapjuk meghalt vagy megsebesült a donyec-medencei fegyveres konfliktusban – jelentette be pénteken Kijevben Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős kereszténydemokrata államtitkár Natalija Fedorovics ukrán szociálpolitikai miniszterrel tartott sajtótájékoztatón.

 • A Kereszténydemokrata Néppárt Gödöllői Szervezete közleményében megdöbbenését fejezi ki Gödöllő polgármesterének politikai megnyilvánulásaival kapcsolatban. A szervezet elutasítja, hogy Gémesi György polgármester úr arra használja a helyi közéleti szerepét, hogy új pártot létrehozva a kormánypártok országépítő munkáját támadja.

 • A cseh parlament szenátusának elnökét és delegációját fogadta hivatalában Simicskó István, honvédelmi miniszter pénteken Budapesten. A honvédelmi miniszter a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy Csehország a védelmi együttműködés területén Magyarország egyik fontos stratégiai partnere.

 • A következő években uniós forrásból 4,5 milliárd forintból bővítik az egészségfejlesztési irodák hálózatát országszerte – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke pénteken Bicskén, ahol már több mint két éve sikeresen működik a helyi iroda.

 • Északkelet-Magyarországon különösen nagy szükség van arra, hogy támogassák és motiválják a fiatalokat, akik a program segítségével felépíthetik karrierjüket, versenyképes tudást szerezhetnek – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke a középiskolások számára induló karrierprogram projektindító sajtótájékoztatóján Kisvárdán.

 • Rugalmassá kell tenni az európai uniós szabályozást, és az áfa-irányelv alapján lehetővé kell tenni, hogy mindenki minél olcsóbban juthasson internethez – mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón. Az eseményen Heal Edina, a Google Magyarország vezetője bejelentette, hogy a Google kiterjeszti a digital workshop programját a magyar kis- és közepes vállalkozásokra.

 • Az Országgyűlés ma nyolc kormányzati előterjesztés általános vitájával folytatja ülését, egyebek mellett terítékre kerülnek az ország versenyképességének javítását célzó javaslatok is. Szászfalvi László, a KDNP képviselője a több állami tulajdonú ingatlan ingyenes egyházi tulajdonba adásával kapcsolatban kitért arra, hogy a kommunista diktatúra idején az egyházak vagyonát egy tollvonással vették el, és 1989 után csak részleges kárpótlás történt.

 • A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva. A kereszténydemokrata politikus példaként említette, hogy 2010 óta mintegy 80 gyógyszer térítési díja csökkent 50 százalékot meghaladó mértékben.

 • Simicskó István honvédelmi miniszter, a KDNP alelnöke szerdán Budapesten, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban mondott beszédében rámutatott: „a nácik a félelem birodalmát, a halál civilizációját építették ki, ahhoz azonban, hogy megtörténjen a jóvátehetetlen tragédia, nem volt elegendő, hogy rossz szándékú emberek hatalomra kerültek, kellett hozzá sok ember közömbössége, a nyugati világ vezetői, akik becsukták szemüket.

 • Az Országgyűlés ma kezdte tárgyalni azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket. Ezt megelőzően a Kereszténydemokrata Néppárt nevében napirend előtt felszólaló Aradszki András szerint a kormányellenes tüntetőkről szólva elmondta: „a ma hőzöngők óhajainak" nincs társadalmi, jogi bázisa, a magyar lelkület is hiányzik, a tüntetők „gazdája" pedig a teljes európai anarchiában érdekelt.

 • Megkezdte négynapos ülését kedd délután az Országgyűlés. Napirend előtt a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, Harrach Péter az ötven évvel ezelőtt elhunyt Konrad Adenauer kereszténydemokrata politikusról, Nyugat-Németország kancellárjáról emlékezett meg és kiemelte: a német politikus szerint Európa csak akkor lehet erős, ha erősek a tagállamai és szabadok. Ezt követően a kormány képviselőit interpellálták a képviselők.

 • A KDNP szerint Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meg kell állítani Brüsszelt, meg kell védeni a rezsicsökkentést, meg kell akadályozni a magyar családokra veszélyes energiauniót.

 • Az elmúlt hat év családpolitikai erőfeszítéseinek köszönhetően hatalmas mértékben csökkent az abortuszok száma Magyarországon: 2010 előtt hosszú évekig több mint 40 ezer volt évente a művi terhességmegszakítások száma, mára ez évi 30 ezerre csökkent – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrt Néppárt alelnöke kedden Székesfehérváron.

 • Húsvétkor Krisztus feltámadását ünnepli a keresztény világ. Áldott, Békés Ünnepet Kíván Önnek és Családjának a Kereszténydemokrata Néppárt!

 • A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon. Értékelése szerint ma egy kampányfőpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és „töltötte meg ricsajjal a nagyhetet".

 • A választási kampány főpróbája zajlik, és az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz – mondta a Magyar Időknek Orbán Viktor. A miniszterelnök a húsvéti interjúban hozzátette: „Magyarországon a nemzeti kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll, így minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd".