Archívum

 • Soltész Miklóst, az Emmi államtitkára a Karc FM Hangoló című műsorában a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról szólva elmondta, hogy nagy szükség arra, hogy minél több formában erősítsük a keresztény-zsidó kultúrkör hagyományait, melynek egyik módja az, hogy a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe munkaszüneti nap legyen. A kereszténydemokrata politikus beszélt az üldözött keresztények iránti szolidaritás szükségességéről is beszélt.

 • Az Országgyűlés hétfői ülésén Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett felszólalásában. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke válaszában arról beszélt, hogy a kommunizmus alatt 800 ezer embert elhurcoltak, közülük 200 ezren soha nem jöttek haza, a Kárpátaljáról pedig minden ötödik magyart elvitték, és feloszlattak másfél ezer civil szervezetet is.

 • Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. Deák Kristóf a díjat átvéve úgy fogalmazott: „Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk!" Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán gratulált a film alkotóinak.

 • Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkár, a KDNP alelnöke szerint egyre népszerűbb az e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kormány célja, hogy az iskolákban minél jobban kihasználják a korszerű technikai lehetőségeket – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

 • A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek szombaton Diósdon a helyi Fidesz és a KDNP szervezésében. Az emlékezésben részt vett Diósd lakosságán, önkormányzatán és intézményein kívül Érd, Tárnok és Törökbálint önkormányzatának képviselete is. Az egybegyűltek előtt Dr. Aradszki András, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet, amelyet teljes terjedelmében közlünk.

 • A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Tisztelegjünk és emlékezzünk a kommunizmus és a szocializmus eszméjének jelszavával megnyomorított emberi sorsokra, szétvert családokra, tönkretett közösségekre!

 • Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Kairóban egyházi vezetőkkel tárgyalt – tájékoztatta az kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 • A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik, maga az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén, a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

 • A kommunista ideológiának a gyökerébe, a magjába van belekódolva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletben nem tartása – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken, a málenkij robotra elhurcolt kispestiek emlékművének felavatásakor mondott beszédében.

 • Nyolcmilliárd forintos keretösszeggel hirdettek meg közösségfejlesztésre felhasználható pályázati forrást egyházi és civil szervezetek számára az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében – jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős kereszténydemokrata államtitkára.

 • Elszámoltathatóvá, átláthatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselve próbálják befolyásolni a magyar közéletet külföldről kapott pénzből, fizetett aktivistákkal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 • A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezést a Kereszténydemokrata Néppárt csütörtökön Budapesten. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, a KDNP fővárosi elnöke arról beszélt, hogy a kommunista diktatúrák halálos áldozatainak száma Kelet-Közép-Európában megközelítőleg egymillió, még többen vannak azok, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg tönkretett.

 • 100 gyülekezet és 7 egyházi iskola kapott állami támogatást, emellett három nagy beruházás is megvalósult a külhoni magyarságot segítő intézményekben az elmúlt egy évben Felvidéken. Soltész Miklós kereszténydemokrata államtitkár Kassán azt mondta: az elmúlt években a magyar nemzetiségi politika sokat változott, amit nemcsak a Magyarországon élő szlovák nemzetiségű emberek, hanem a környező országokban élő magyarok is érezhettek.
   

 • Különleges, állandó szabadtéri kiállítás nyílt a második világháború végén a Szovjetunióba elhurcolt hadifoglyok és kényszermunkások emlékére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron szerdán. A megnyitón beszédet mondott Csallóközi Zoltán miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó és a Magyarok a Szovjetunió táboraiban (1944-1956) című kiállítást létrehozó Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója, Dr. Szakály Sándor is.

 • Nemrég még a politikai erők túlnyomó többsége támogatta a budapesti olimpiai pályázatot, most viszont rövidlátó, kicsinyes, politikai haszonszerzésért cserébe az ellenzék ellehetetlenítette a kezdeményezést – jelentette ki csütörtökön közleményben a Kereszténydemokrata Néppárt. A kisebbik kormánypárt szerint sajnálatos az előállt helyzet, mivel az olimpia megrendezése mind országimázs-, mind önértékelési szempontból jó lehetőség lett volna az országnak.

 • Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, Nacsa Lőrinc sajtótájékoztatón bírálta azt a közelmúltban elfogadott francia törvényt, mely akár két év szabadságvesztéssel sújthatja az abortusz megakadályozása céljával működtetett ún. „pro-life” internetes honlapok működtetését.

 • Az Országgyűlés ma tárgyalja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ös üzleti jelentéséről szóló beszámolót. Hollik István, kereszténydemokrata képviselő kiemelte: 2013-ban markáns monetáris fordulat történt. A képviselő szerint az alapkamat csökkentésnek pozitív hatásai voltak, a növekedési hitelprogram pedig segített kihúzni a magyar gazdaságot a „teljes hitelkiszáradás állapotából”.

 • Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – mondta Soltész Miklós kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős kereszténydemokrata államtitkára elmondta, az ütemterv szerint már idén, április 14-én szabadnap lesz a keresztény ünnep.

 • Egyiptom stabilitása nélkül nincs európai biztonság – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kedd délután az MTI-nek, miután a Honvédelmi Minisztériumban fogadta Sedki Sobhi vezérezredest, az Egyiptomi Arab Köztársaság védelmi miniszterét. A kereszténydemokrata miniszter szerint erős egyiptomi hadsereg nélkül ott is ugyanaz lenne a helyzet, mint Líbiában.

 • Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden látta vendégül az Országházban II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát kedden. A találkozón Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is részt vett. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán bejelentette, hogy Magyarország kétmillió euróval támogatja a közel-keleti keresztényeket. II. Efrém Ignác szerdai előadásán Rétvári Bence, az EMMI államtitkára, a KDNP alelnöke is jelen volt.

 • Az egészségügyről, a korrupcióról, a szegénységről, a 4-es metróberuházásról és a munkavállalókról volt szó napirend előtt kedden az Országgyűlésben. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, Harrach Péter a társadalmi igazságosság világnapja alkalmából a szegények helyzetére hívta fel a figyelmet, és felszólalt a legkisebb nyugdíj összegének emelése mellett is.

 • A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.

 • Nemcsak a NATO miatt, hanem saját önbecsülésünkért, a magyar állampolgárok biztonságáért is meg kell erősíteni a Magyar Honvédséget – emelte ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. Simicskó István azt mondta, hogy lemaradást is pótolni kell. A kereszténydemokrata miniszter szerint az a cél, hogy legyen egy minimális önvédelmi képességünk e téren, és mindezzel munkahelyeket is teremtenénk.

 • Nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén. A miniszterelnök kiemelte: a gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte.

 • Majdnem százszázalékos béremelés valósul meg az ápolók körében 2012 és 2019 között – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn. A kereszténydemokrata politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hozzátette: bíznak benne, hogy a béremelés „itthon tartó erő” lehet.