Archívum

 • Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen. A kormányfő beszéde elején kiemelte: eshet eső, fújhat metsző szél, jöhet könnygáz vagy lovas roham, „összegyűlünk, mert éljünk bárhol is a világon, ma emlékezni akarunk".

 • Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren. A központi programok kiemelt rendezvényeként Orbán Viktor miniszterelnök 15.00 órakor a Terror Háza Múzeumnál mond beszédet.

 • Az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik nagy tanulsága, hogy egy millimétert sem szabad feladni nemzeti függetlenségünkből – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen vasárnap, a budapesti Bem téren.

 • Az igaz ügyek melletti kiállást jelképezik 1956. októberének magyarországi eseményei a magyarság és az egész emberiség számára – mondta a honvédelmi miniszter vasárnap délután a Műegyetemen rendezett emlékünnepségen. Simicskó István hangsúlyozta: „elődeink nagy árat fizettek a mi szabadságunkért". Ezért is fontos megbecsülni a szabadság értékeit – emelte ki.

 • Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton a Pest megyei Szokolyán, a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén.

 • Ha a nyugati hatalmak nem legyintenek a magyar kérdésre és nem a szuezi válsággal foglalkoznak inkább, akkor lehet, hogy a határainkon kívül maradtak volna a szovjet tankok – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a KDNP alelnöke pénteken a Pest megyei Rádon, a helyi hősök tetteire emlékeztető büszkeségpont avatásán. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint '56 üzenetei fontosak a mai világunk megértésében és építésében is.

 • Az első világháborúban hősi halált katonák felújított sírjainak átadásakor pénteken, Hódmezővásárhelyen Simicskó István honvédelmi miniszter rámutatott: több mint 660 ezer magyar ember vesztette életét, 743 ezren sebesültek meg és csaknem ennyien estek hadifogságba, a hadisírok száma 30 ezer körüli. A Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázat keretében az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították föl.

 • A KDNP-frakció által megrendelt demográfiai társadalomkutatás tanulságairól tartott péntek délután sajtótájékoztatót Harrach Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője és Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

 • Nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Parlament megkezdte a „Soros-terv" végrehajtását azzal a jelentéssel, amelyet a képviselő-testület belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) fogadott el az uniós menekültügyi eljárásokat szabályozó dublini rendszer reformjáról – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.

 • Krakkóban csütörtökön hivatalosan is megkezdte tevékenységét a NATO magyar részvétellel létesített elhárítási kiválósági központja. Az ünnepségen részt vevő Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az intézmény létrehozásával a közép-európai térség biztonsága is erősödött. Elmondta továbbá, hogy Magyarország kezdettől fogva támogatta a krakkói központ létrehozását, ennek munkájában egy magyar tiszt vesz majd részt a helyszínen. 

 • A felmérések azt mutatják, hogy a fiatalok több gyermeket szeretnének, mint amennyi ténylegesen megszületik. Megkérdeztük a gyermekvállalási kor felső határához közeledő népes korosztályt, hogy milyen segítségre lenne szükségük tervük teljesüléséhez. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának megbízásából készült reprezentatív kutatásról számolunk most be a helyzetet vázoló néhány adattal.

 • Európába való áttelepítés helyett szülőföldjükön várnak segítséget Európától a rászorulók. Erről Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. A KDNP-s politikus elmondta, hogy a keresztényüldözésről tartott múlt heti nemzetközi konferenciána harminc országból mintegy háromszázan vettek részt, de a felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába.

 • A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli a kormányfő bejelentését, miszerint idén először, nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok. Mindez annak köszönhető, hogy a 2010 óta tett erőfeszítések beértek, a magyar gazdaság kikerült a csődhelyzetből, és jó teljesítményt nyújtva megteremtette az említett lépés anyagi hátterét.

 • A kormánypártok arra számítanak, hogy Soros György, illetve alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: sajtóhírek szerint Soros György több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak.

 • A magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belső határai pedig továbbra is nyitottak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát megnyitó beszédében. A kormányfő szerint „a Duna-völgy a mi otthonunk, mi, Duna-völgyi népek közösen hoztuk létre, közösen dolgozunk, hogy megmaradjon, hogy Európa leggyorsabban fejlődő régiója legyen, és közösen is kell megvédenünk".

 • Mi magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk, ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, hiszen a „Soros-terv" végrehajtása vagy végre nem hajtása Európa és Magyarország számára a legfontosabb kérdés ma – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár kedden Nagykanizsán. A kereszténydemokrata politikus elmondta: fontos, hogy minél több ember véleményét megkapják, mert a kormány nem akar az emberek megkérdezése nélkül dönteni a Soros-tervről.

 • Az idén tizennyolc középiskolás részére adták át a 2017-es nemzetiségi tanulmányi elismeréseket kedden, Budapesten. Az ösztöndíjakat jelképező okleveleket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke és Fülöp Attila helyettes államtitkár adta át.

 • Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a komáromi Monostori erődben a új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen, ahol a szlovák miniszterelnökkel közösen mutatták be a híd terveit.

 • Napirend előtt a Kereszténydemokrata Néppárt nevében felszólaló Szászfalvi László a demográfiát nevezte a legfontosabb nemzeti és európai ügynek, amelynek megoldását a kormánypártok a magyar családok megerősítésében látják. Az ülésnap során a külföldi felsőoktatási intézményeknek szabott határidő meghosszabbításáról és a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzésének megszüntetéséről döntött kedden az Országgyűlés.

 • A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában. A KDNP alelnöke kiemelte: a béremelések 2018-ban is folytatódnak, emellett rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának radiális csökkentésével segíti a kormány a családok megélhetését.

 • Átadták a Pro Turismo-díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését az idén hat szakember vehette át – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a díjátadót követően hétfőn az MTI-vel. A díjakat Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke adta át az ágazat első számú szakmai fórumán, a Turizmus Summit 2017 gálaesten a Művészetek Palotájában.

 • A szegénység elleni küzdelem világnapjáról, a hétvégi tatai és devecseri időközi választásokról, a keresztényüldözésről és a nemzeti konzultációról volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Rétvári Bence a KDNP alelnöke, az Emmi államtitkára beszámolt a múlt heti keresztényüldözés elleni nemzetközi konferenciáról, amelyen a vallási vezetők egyike sem kérte, hogy tömegesen kvóta szerint embereket telepítsenek be Európába, ellenben megköszönték Magyarország segítségét.

 • A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten. Nem elég, hogy a szemünkben saját országunk szépsége önmagáért beszél, ennek mások számára is érthető módon hangot kell adni – mondta.

 • Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak az Osztrák Néppárt vasárnapi választási győzelméhez – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel. A minsizterelnök levelében arról írt: közeli szövetségesként, a keresztény értékek mentén kell erősítsék az együttműködést.

 • Új református iskola épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a négymilliárd forintos beruházással, állami támogatással megvalósuló iskolaépület alapkövét vasárnap helyezték el a szatmári kisvárosban. Az ünnepségen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke azt mondta: az ilyen intézmények egyszerre biztosítják a gondos nevelést, a színvonalas oktatást és az értékteremtő, értékőrző közösséget.