Archívum

 • Magyarország soha nem felejti el, hogy mivel tartozik a keleti kereszténységnek, sosem felejti el a kapcsolatot, amely a keleti kereszténységhez köti – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap Budapesten, amikor átadta I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkának a Múzeum utca 11. számú épület kulcsait.

 • A haza semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren vasárnap. A miniszter kitért arra, hogy az államalapítás ünnepe keresztény hitünk ünnepe is egyben. Úgy fogalmazott, csak az a keresztény hit, amelyet Szent Istvántól kaptunk, vihet előre minket.

 • Az államalapítás ünnepének előestéjén, szombaton, ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében. Az istentiszteleten jelen volt mások mellett I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, aki Magyarország miniszterelnökének meghívására tartózkodik Budapesten, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

 • Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton, Őrbottyán település Szent István napi rendezvényének megnyitóján arról beszélt, hogy mi nem egy nemzetiség szeretnénk lenni Magyarországon, hanem a magyar nemzet. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az ünnepségen hangsúlyozta: keresztény értékeinket és hazánk függetlenségét meg kell őriznünk és tovább kell adnunk a következő nemzedékeknek.

 • A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy tűnik, hogy a Jobbik elnöke emberszámba sem veszi a nyugdíjasokat.

 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, Izrael példája alapján, meg kell védenie minden magyart, bárhol él a világban. A politikus erről pénteken, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán beszélt Országházban. A KDNP elnöke hangsúlyozta: a magyar állam nem engedi el a kezét egyetlen nemzetrésznek és magyarnak sem, akit azért üldöznek, mert magyar.

 • A Fidesz-KDNP szerint a bevándorlással együtt a terror Európába költözött. Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a spanyolországi merényletekre reagált, és a kormánypártok nevében részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak és a spanyol népnek.

 • Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t. A kormányfő azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a csütörtökön, Barcelonában elkövetett terrortámadásról. A magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

 • A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén.

 • Soltész Miklós, a KDNP alelnöke kölcsönösségi alapon kérte a román hatóságoktól, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium zavartalan működéséhez. Az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára egy csütörtöki csíkszeredai sajtótájékoztatón beszélt azokról az erőfeszítésekről, amelyeket Magyarország tesz azért, hogy a területén élő nemzeti kisebbségek ápolhassák nyelvüket, kultúrájukat.

 • Már jól láthatóak a pedagógus-béremelés eredményei, hiszen míg az átlagbérek csaknem 20 százalékkal nőttek, addig az oktatásban dolgozók bére már 45-50 százalékkal emelkedett az elmúlt években – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataira hivatkozva az MTI-nek csütörtökön adott interjújában.

 • A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • A keleti egyházban is szentként tisztelt államalapító királyunk ünnepén Magyarországra látogat I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka, aki istentiszteletet tart, majd a Szent Jobb körmeneten is részt vesz.

 • A ciszterci gimnázium bővítését 2,6 milliárd, a rend templomának felújítását 170 millió forinttal támogatja a kormány Székesfehérváron – jelentette be Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke hétfőn a városban tartott sajtótájékoztatón.

 • A kormány fontosnak tartja, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá a fiatalok képességeinek kibontakoztatásához, az aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és a családalapításuk támogatásához – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az MTI-nek.

 • Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint tévhit, hogy az egészséges ételek nem lehetnek finomak. Hétéves korában minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos, míg felnőttek esetében már több mint 30 százalékos az arány. Ez nem pusztán „esztétikai kérdés”, hiszen a helytelen táplálkozás betegségekhez vezet és csökkenti az egészségesen eltöltött évek számát – tette hozzá.

 • Szeptembertől a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője lesz Gaal Gergely. A felvidek.ma ebből az alkalomból készített interjút a Szent László-emlékév Tanácsadó Testületének elnökével. A kereszténydemokrata politikust eddigi pályájáról, jövőbeni terveiről, és a Felvidékhez fűződő egyre szorosabb kapcsolatáról kérdezte a portál, amelynek cikkét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

 • Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről – közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten. Rétvári Bence a Hold utcai vásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatón elmondta: a dokumentum – amelyhez hatósági leírást is mellékeltek – az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek árusításának jogkövetkezményeit is.

 • Ha segítséget kér hazánkban, a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete – közölte a Magyar Időkkel az Orbán Viktor szabadsága miatt jelenleg kormányfői teendőket is ellátó Semjén Zsolt.

 • Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Jancsó Gábor, életének 80. évében, augusztus 6-án visszaadta lelkét Teremtőjének. Személyében szakmailag elhivatott munkatársat és jó barátot vesztettünk. Párttársunkat és kollégánkat 2017. augusztus 18-án 14 órakor a budapesti Újköztemetőben helyezik örök nyugalomra, lelki üdvéért augusztus 18-án 18 órakor mutatnak be szentmisét a zuglói Páduai Szent Antal Plébániatemplomban.

 • Alapkőletétellel kezdődött meg kedden Törökbálint új városközpontjának építése, a háromhektáros terület fejlesztésének első ütemében 1,2 milliárd forintos, önerőből megvalósuló beruházással új városházát építenek. Aradszki András, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője az alapkőletétel és a kivitelezői szerződés aláírása előtt kijelentette: „Törökbálint érett várossá vált, de mindeddig hiányzott az ezt megjelenítő önálló városháza".

 • Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint káros és veszélyes az a kezdeményezés, ami a székelységet a magyar nemzettől különböző nemzetiségként akarja meghatározni. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az MTI-nek nyilatkozva hétfőn kijelentette: a székelyek magyarok.

 • Összesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében – mondta Aradszki András kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Az energiaügyekért felelős államtitkári posztot is betöltő politikus kiemelte: a kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, s a balliberális kormányokkal ellentétben a fő céljuk az volt, hogy erősítsék a vidéket.

 • A kormánypártok azt kérik a kabinettől, nézzen utána, hogy a hárommilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba milyen közérdekű adatokat kért ki az MSZP és a DK nevében – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Firtl Mátyás, Sopron kereszténydemokrata országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Sopronban is kezdeményezik a nyugdíjasok közérdekű szövetkezetének létrehozását. Mint mondta, a Fidesz-KDNP-kormány az aktív időskorúak rugalmas foglalkoztatását szeretné elérni annak érdekében, hogy a következő generációk számára kamatoztassák a náluk felhalmozott tudást, szakmai- és élettapasztalatot.