Archívum

 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke iránytűként jellemezte Kovács K. Zoltán egykori kereszténydemokrata politikus életét és munkásságát a magyar kereszténydemokrácia számára. A kisebbik kormánypárt elnöke hétfőn Budapesten a Kovács K. Zoltán írásaiból megjelent kötet bemutatóján felidézte, hogy nem volt egyszerű feladat a keresztényszociális mozgalmakból induló történelmi hagyományokat és az európai kereszténydemokráciát egyaránt megjeleníteni.

 • Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján Európa jövőjéről szólva rámutatott: most az a fontos kérdés, hogy az EU megújulásának vagy hanyatlásának folyamata erősödik-e fel, és hogy sikerül-e megállítani a migránsáradatot és ezzel megmenteni a kultúránkat. Az azonnali kérdések órájában Firtl Mátyás (KDNP) a vízkészlet védelmében emelte fel szavát. Később a Ház áttért a jelen uniós költségvetési ciklus magyarországi forrásfelhasználásának vitájára.

 • A kormánypártok szerint a Soros György által finanszírozott szervezeteket nem érdekli, mi a magyar emberek véleménye – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője az Indexen hétfőn megjelent interjúra reagálva, újságíróknak. A Nyílt Társadalom Alapítvány szerint inkább a migránsokat kell megvédeni a magyar emberekkel szemben – összegezte a kormánypártok véleményét a keresténydemokrata politikus.

 • A Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán. Ebben közölték, hogy az elmúlt időszakban folytatott konstruktív tárgyalások után mindkét fél érdekévé vált, hogy a Csíki Sör márkanév körüli vita barátságos úton rendeződjék.

 • A kdnp.hu interjúja Farkas András KDNP-s polgármesterrel, a Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács titkárával a 2014-19-es önkormányzati ciklus félidejében...

 • A rendezvény Nagyatádon lesz szerda este 6 órától, „Aki a jövőben akar olvasni, annak a múltban kell lapozgatnia” címmel.

 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is beszédet mond a Kovács K. Zoltán válogatott írásaiból összeállított kötet bemutatóján március 27-én 16 órától Budapesten, a Piarista Gimnáziumban. A Barankovics Alapítvány által szervezett rendezvényen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

   

 • Európa és a nemzetközi közösség nem hagyhatja magára Libanont politikai és gazdasági szempontból sem, hiszen az ország hatalmas felelősséget vállal a menekültek ellátása, egyben az egész térség biztonsága szempontjából – jelentette ki Hölvényi György, az Európai Parlament néppárti frakciója vallások közötti párbeszéd munkacsoportjának társelnöke.

 • Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Fejleszteni kell a Magyar Honvédséget, új, modern eszközökre van szükségünk − jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter, a KDNP alelnöke március 24-én az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

 • A kormánypártok elkötelezettek abban, hogy bármilyen össztűz alatt is van hazánk, megvédjük Európa és Magyarország határát; megépítjük a második kerítést és megerősítjük a jogi határzárat – szögezte le Hollik István országgyűlési képviselő (KDNP) pénteki sajtótájékoztatóján.

 • Sok kihívás áll még előttünk, de ha hitünket és nemzeti önazonosságunkat közösen védjük, akkor győzni fogunk! - mondta Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának pénteki plenáris ülése utáni sajtótájékoztatóján az Országházban.

 • A közös jövőt egy fiatalokra épített, erős Kárpát-medencében képzeljük el. Felelősségünk van abban, hogy az anyaországban és a nemzetrészeken élő fiatalok lehetőséghez juthassanak - olvasható a közleményben, melyet a KDNP ifjúsági partnerszervezete, az IKSZ is aláírt.

 • Az ellenzéknek a puszta megmaradás a tét – nyilatkozta Magyarország miniszterelnök-helyettese, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

 • Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a magyar állampolgárság felvételével bizonyítja, hogy a magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget és védi a keresztény Európát – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Henri Boulad hangsúlyozta: a keresztény-iszlám párbeszéd ötven éve egy lépést sem tett előre.

 • Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, és alakítója kíván lenni a közös biztonságnak – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a NATO Transzformációs Szemináriumának második napján tartott sajtótájékoztatón. Simicskó István kiemelte, szükséges a védelmi kiadások növelése, de az is fontos, hogy a megemelt költségvetést jobban használják fel.

 • Négyezer fiatal végez önkéntes munkát a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúságpasztorációs irodájának szervezésében. A Tesz-Vesz Tavasz elnevezésű, háromnapos programot Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök nyitotta meg szerdán Szegeden.

 • A keresztényeké ma a világon a legüldözöttebb vallás, ami miatt sajnos indokolt volt az a magyar kormányzati döntés, hogy államtitkári szinten segít Magyarország az üldözést elszenvedő keresztény közösségeken – mondta el a 888.hu-nak adott interjúban Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Rámutatott arra is: A kereszténydemokrata Hölvényi György európai parlamenti képviselőként már régóta dolgozik a közel-keleti keresztények védelmén.

 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is beszédet mond a Kovács K. Zoltán válogatott írásaiból összeállított kötet bemutatóján március 27-én 16 órától Budapesten, a Piarista Gimnáziumban. A Barankovics Alapítvány által szervezett rendezvényen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 • A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is – hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.  A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: fontos, hogy nemzeti hatáskörben maradjon az áram árának meghatározása.

 • A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben. A kiírásnak köszönhetően EU-s forrásból épülhetnek országszerte NépmesePontok – jelentette be Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. A kormány azt szeretné elérni, hogy lehetőleg minden magyar gyerek találkozzon a magyar népmesékkel.

 • A NATO a biztonság garanciája, és a tagállamoknak együtt kell megtalálniuk a hatékony válaszokat a kihívásokra – mondta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, a NATO kétnapos budapesti transzformációs szemináriumának megnyitóján. Simicskó István kiemelte: Magyarország az erős és jól működő NATO-ban érdekelt, ez Európa biztonságának alappillére is.

 • A Rákóczi-emléknap megünneplésére hívta fel március 27-én az oktatási intézményeket, kulturális szervezeteket a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Emberi Méltóság Tanácsa kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kiemelte: fontosnak tartják, hogy ne csak ők, kereszténydemokraták emlékezzenek meg méltón a nagyfejedelemről, hanem az egész magyarság, itt a Kárpát-medencében vagy bárhol a nagyvilágban.

 • Mától hatályos a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása, amelynek értelmében már nem lehet végrehajtás alatt álló ingatlanokat a becsérték 100 százaléka alatt árverésre bocsátani – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A KDNP célja a törvénymódosítással az volt, hogy ne alakulhasson ki olyan helyzet, amikor az emberség helyett a piaci érdek és haszonszerzés érvényesül.

 • A válságkezelésben és békefenntartásban megvalósított aktív magyar szerepvállalás hazánk és a magyar emberek biztonságát szolgálja – hangzott el Firtl Mátyás (KDNP) vezérszónoki felszólalásában, amelyet az unió szomáliai katonai kiképzéséhez való hozzájárulásról szóló vitában mondott. A kereszténydemokrata politikus köszönetet mondott a katonáknak, akik a külföldi missziókban is tisztességesen helytállnak, és elismerést, megbecsülést és rangot szereznek hazájuknak.