Legfrissebb hírek

korábbiak
Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton a Pest megyei Szokolyán, a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén.
x
Ha a nyugati hatalmak nem legyintenek a magyar kérdésre és nem a szuezi válsággal foglalkoznak inkább, akkor lehet, hogy a határainkon kívül maradtak volna a szovjet tankok – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken a Pest megyei Rádon, a helyi hősök tetteire emlékeztető büszkeségpont avatásán. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint '56 üzenetei fontosak a mai világunk megértésében és építésében is.
x
Az első világháborúban hősi halált katonák felújított sírjainak átadásakor pénteken, Hódmezővásárhelyen Simicskó István honvédelmi miniszter rámutatott: több mint 660 ezer magyar ember vesztette életét, 743 ezren sebesültek meg és csaknem ennyien estek hadifogságba, a hadisírok száma 30 ezer körüli. A Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázat keretében az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították föl.
x
A KDNP-frakció által megrendelt demográfiai társadalomkutatás tanulságairól tartott péntek délután sajtótájékoztatót Harrach Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője és Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.
x
Nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Parlament megkezdte a „Soros-terv" végrehajtását azzal a jelentéssel, amelyet a képviselő-testület belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) fogadott el az uniós menekültügyi eljárásokat szabályozó dublini rendszer reformjáról – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.
x

Videó

korábbiak
2017. 10. 18.
2017. 10. 16.
2017. 10. 16.
2017. 10. 15.

ez+az

korábbiak

Október 25-én, szerdán este 6 órára a nógrádi megyeszékhely Hello Cafe kávéházába várják az érdeklődőket.

Kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat és egyedülállókat támogatnak a megyei jogú városok az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül – jelentette be Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke,...

A migrációs válság nemcsak humanitárius, hanem biztonságpolitikai és bűnügyi kérdés is, hiszen a menekültekkel, illetve a gazdasági bevándorlókkal együtt az ember-, fegyver- és kábítószercsempészek is mozgástérhez...

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
Hogyan oldódik meg az Albertirsa-Kecskemét között megépítésre kerülő távvezeték ügye?

A címben jelzett témában fordult kérdéssel Földi László kereszténydemokrata honatya Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárhoz a parlamentben.

Mely területeken újult meg a kormány és a Magyarországi Református Egyház között létrejött megállapodás?

Szászfalvi László országgyűlési képviselő (KDNP) interpellációja Soltész Miklós államtitkárhoz.

Sikerekről és veszélyekről is interpelláltak a kormánypárti képviselők a parlamentben

Az Erzsébet-táborokról és a kényszerbetelepítésről is interpelláltak a héten a kormánypárti képviselők a parlamentben.

Galéria

korábbiak
Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapjánHölvényi György, az Európai Néppárt vallásközi párbeszéddel foglalkozó munkacsoportjának társelnöke, kereszténydemokrata EP-képviselő (b1)Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnökeSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapján
A Szent Alajos Konviktus felszentelése
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnökeSchönberger Jenő szatmári püspökSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (j) és Schönberger Jenő szatmár megyei római katolikus püspök (b) a magyar kormány támogatásával felújított Szent Alajos Konviktus felszentelésén a partiumi Szatmárnémetiben.Jenik Péter miniszterelnök-helyettesi kabinetfőnök (j1)
Szent László Emlékülés a Parlamentben
Szent László Emlékülés a ParlamentbenGaal Gergely, a Szent László-év Tanácsadó Testületének elnökeLatorcai János, a Parlament kereszténydemokrata alelnöke (j1)Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tart előadást

Napló

korábbiak

Sokan Nyugat-Európában süketek és vakok a keleti keresztények problémáira, az ottani üldöztetésre, a kivégzésekre, az elűzetésekre - összegezte a tapasztalatokat...

A javaslatcsomaggal kapcsolatban Firtl Mátyás ismertette a Kereszténydemokrata Néppárt álláspontját október közepén az Országgyűlésben.

A címben jelzett témában kérdezte a napokban a Belügyminisztérium illetékes államtitkárát a parlamentben Firtl Mátyás kereszténydemokrata országgyűlési képviselő...

A Fidesz-KDNP-kormány családpolitikai intézkedéseiről beszélt az Országgyűlésben az elmúlt héten Földi László kereszténydemokrata honatya.