Legfrissebb hírek

korábbiak
A 2014/15-ös tanévben 1173, a nyugdíj korhatárt elérő pedagógus esetében érkezett kérelem továbbfoglalkoztatásra, ebből eddig 543 esetben született támogató döntés – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának egy írásbeli kérdésre adott válaszából. A kérelmek nagy része megbízási szerződéssel, óraadóként történő továbbfoglalkoztatásra vonatkozik.
x
A hithez, szülőföldhöz és a közösséghez való ragaszkodásra bíztatta a fiatalokat pénteken Gyimesközéplokon, a II. Köz-Ép-Pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó zárónapján mondott köszöntőjében Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Fontos, hogy az egyházaink mindig élővé váljanak, ne távolodjanak el az ifjúságtól – mondta az államtitkár.
x
A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére adott válaszában. Az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.
x
Mintegy hét óra alatt több mint harminc eseményt rögzítettek a MÁV Start Zrt.-nél a július 8-ai vihar idején. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában kiemelte: az elővárosi vonatok késéseit nem emberi mulasztás, hanem az időjárási körülmények befolyásolták. Hangsúlyozta: az időjárás okozta események következményeinek elhárításában valamennyi, a szolgáltató rendelkezésére álló eszköz és személyzet részt vett.
x

Videó

korábbiak
2015. 07. 24.
2015. 07. 10.
2015. 07. 06.
2015. 07. 03.

ez+az

korábbiak

A cím történetében először két magyar település – Iszkaszentgyörgy és Veszprém – viselheti 2016-ban a Finnugor Kulturális Főváros elnevezést.

Háromezer kárpátaljai magyar gyerek táborozhat idén a Balatonon az Erzsébet-program pályázatának köszönhetően – közölte Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken.

A roma holokauszt áldozataira emlékező tablókiállítás nyílt pénteken Budapesten, amelyet szeptember 30-ig lehet megtekinteni a 2-es, 3-as és 4-es metró szerelvényeiben.

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
Összefoglaló: azonnal, de azonnal!

Hetven képviselő 193 azonnali kérdése élénkítette az esztendő első felében a Tisztelt Házat. Íme.

Összefoglaló: ringott a ring!

Kétszázhat egyszerű választ igénylő „mezítlábas” kérdés hangzott az esztendő első felében a Tisztelt Házban. A válaszok sem voltak „piskóták” Mindannyian biztosak voltak abban, hogy csak...

Összefoglaló: interpellációk

Hatvanhárom buzgó képviselő jóvoltából 146 interpelláció élénkítette a Tisztelt Ház életét az első félévben. Az ellenzék mindenre nemet mondott, a kormánytöbbség igenjei jóvoltából viszont az összes választ...

Galéria

korábbiak
Tanösvény átadás a Szent Ferenc Kórházban
21201918
Kemencei Erdei Múzeumvasút Napja
28272624
Timaffy Etelka, Kovács K. Zoltán feleségének temetése
1234

Napló

korábbiak

222 alkalommal emelkedtek szólásra. Tobzódott a Jobbik, legyintett a KDNP. Rákattintva a dátumot fémjelző parlamenti napló számaira eredetiben olvashatók az...

Hatvanhárom buzgó képviselő jóvoltából 189 napirend előtti felszólalás élénkítette a Tisztelt Ház életét az első félévben. Az emlékezettel ugyan baj volt, ezért...

A jó hír elillant, a rossz nem távozott! 114 vezérszónok 606 alkalommal lépett az ékesszólás mezejére az esztendő első felében, s próbálta meggyőzni igazáról a...

Szabadsága volt a szólásnak. Több mint tízezer fölszólalás színesítette az esztendő első felében a Tisztelt Házat. Íme a hiteles listák.