Legfrissebb hírek

korábbiak
A kormányfő politikai kabinetfőnöke szerint az európai liberálisok frakciója a következő héten kezdeményezni akarja Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, végső soron az ország kizárását az EU-ból. Rogán Antal a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának úgy nyilatkozott, hogy e javaslat mögött az áll, a bevándorláspárti liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy Magyarország úgy döntött, meg kell védeni Európa és Magyarország határait.
x
A migráció globális probléma, amelyre globális választ kell adni, a megoldásban az ENSZ-nek vezető szerepet kell játszania és abból ki kell venniük részüket a világpolitika és világgazdaság kulcsszereplőinek  – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az ENSZ-közgyűlés általános vitáján elmondott felszólalásában. A tárcavezető egy ötpontos cselekvési tervet terjesztett elő.
x
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ötvenmillió forintos költségvetési többlettámogatást biztosított a Budapesti Corvinus Egyetem számára, hogy a budai campus fejlesztési terve legkésőbb december 31-ig elkészülhessen – közölte a tárca parlamenti államtitkára az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdésére válaszul. Rétvári Bence válaszában rögzítette: a minisztérium a campus hosszú távú és kiszámítható fejlesztését támogatja, és kizárólag a jelenlegi felsőoktatási funkciók erősítését tartják elképzelhetőnek a jövőben is.
x
Megkezdődött a Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat háromnapos hálózatépítő konferenciája Berekfürdőn. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára azt mondta: a 20. századi magyar történelem rendkívül hányattatott volt. Az államtitkár az alaptörvényt idézte, amely szerint Magyarországnak lelki megújulásra van szüksége. A kormány számára a kormányzás nem csupán mérnöki munka, nem csak az állami bevételek újraelosztásáról, hanem sokkal többről szól.
x

Videó

korábbiak
2015. 10. 03.
2015. 10. 02.
2015. 09. 30.
2015. 09. 25.

ez+az

korábbiak

A mai társadalom kórrajzát vázolta fel Ferenc pápa a vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén, amellyel megnyitotta a családról szóló rendes püspöki szinódust.

Hagyományteremtő céllal szervezett jótékonysági félmaratont szombaton Beregszászon az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek két jószolgálati nagykövete, Kovács Koko István és Lévai Anikó is részt vett a nagy...

Mintegy ezerkétszáz hívő részvételével kezdődött meg szombat délelőtt Békésen a Trianon előtti Békés-Bánáti Református Egyházmegye utódmegyéinek harmadik találkozója.

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
Határozati javaslatok folyamatban

Három tucatnyi országgyűlési határozati javaslat piheg indulásként a Tisztelt Ház asztalán, s követi még legalább ennyi.

Unalom száműzve

Hosszú hetet köszönt a Tisztelt Ház. Hétfőtől négy napon át ütközhetnek a honanyák és a honatyák. Fő eseménynek a kormány által szorgalmazott törvényjavaslatok vitái, zárószavazásai ígérkeznek.

Törvényjavaslatok folyamatban

Közel száz sorsára váró törvényjavaslat, törvénymódosítás köszöntötte az Országgyűlés őszi ülésszak első napját, s követi még legalább ennyi. Kétség sem fér hozzá: elindult a sodrás, sokszorosan csatlakozhatnak hozzá...

Galéria

korábbiak
Országos Vadásznap és Megyei Horgásznap
32312930
Bartók Béla szobrának felavatása
22212019
Magyar nyelvű mise Szent István tiszteletére
18171614

Napló

korábbiak

Interpellációk, kérdések. Már a címeik is fölöttébb beszédesek. Íme, a hétfői ülésen főszereplést kínáló kérdez-felelek témái.

Jobbik: Orbán Viktor is csak egy ócska nemzetáruló! Független:elszaporodtak Putyin pincsijei! Fidesz: gyermekvendéglátás Pécsett! MSZP:az állatok világnapjára....

Mindenki annyit ér, amennyije van? Mit kívánnak tenni az immáron állandósult fővárosi dugók azonnali megszüntetése érdekében? Csökkentek-e a családok...

Bekerül-e a törvénybe a készfizető kezesség? Meghallják-e a légkondicionált kormányzati Audikban ülők a közösségi közlekedési ágazatban dolgozók jogos panaszát?...