Legfrissebb hírek

korábbiak
A szlovén, a magyar és az olasz kormány közötti többnemzeti szárazföldi kötelékről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat tárgyalásával kezdte munkáját az Országgyűlés.  Expozéjában Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta, a többnemzeti szárazföldi köteléket 1998-ban hozták létre  humanitárius és kutató-mentő, békefenntartó és válságkezelési műveletekben előforduló harci feladatok végrehajtására.
x
A Buda-Cash brókerbotrány okozta első döbbeneten túl van a közvélemény. Némi megnyugvással vette tudomásul, hogy az állam ellenőrző funkciója jól működik, és megfelelő kártérítési kötelezettséget vállal. Van azonban az ügynek politikai tanulsága, és súlyos társadalmi következménye is: sem egy politikai párt vezetésébe, sem a kormány közelébe nem szabad engedni a pénzvilág érdekeinek kiszolgálóit. A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye.
x
Rajtunk múlik, hogy mihez kezdünk a kapott örökséggel, hogy folytatjuk-e a polgári Magyarország kiteljesítését életünk minden területén – mondta el a Kossuth Lajos-emlékmű ünnepélyes újraavatásán a Parlament előtt a köztársasági elnök. Áder János hangsúlyozta: a most újjászületett emlékmű is kiváló példa arra, hogy a jövő és a dicsőség nem a kerékkötőké, hanem az alkotóké, nem a rombolóké, hanem az építőké.
x
Az Országgyűlés az atomerőmű bővítésével kapcsolatos változtatásokat fogadott el, amelyek egyike kimondja, hogy az üzleti és műszaki adatok egy része harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg. Húszmillió forintra csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka, valamint egy másik törvény módosítása alapján a gázév három hónappal eltolódik. Az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításával egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.
x

Videó

korábbiak
2015. 03. 03.
2015. 03. 03.
2015. 02. 26.
2015. 02. 20.

ez+az

korábbiak

Tar Pál piarista öregdiák, volt washingtoni és vatikáni nagykövet levélben válaszolt Urbán József mno.hu-n megjelent interjújára.

Ferenc pápa az úrangyala imádság előtt arról elmélkedett, hogy ha merjük Jézust követni a szeretet és a szenvedés útján, akkor a mennyei Atya minket is megdicsőít, a Szeretet-Isten minket is átalakít.

Fontos változás állt be hazánk külföldi médiamegjelenésében tavaly, ez pedig a kormányzat által 2010 óta elvégzett munkából fakadt – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő a Nézőpont Intézet által készített...

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
A kulturális örökség a nemzeti öntudat része!

Még ellenzéki liberális padsorokban sem, fújogattak Firtl Mátyás napirend előtti felszólalása kapcsán, pedig általuk fölöttébb nacionalistának tartottan, olyanokat mondott, hogy nemzeti ünnepünkön az 1848-as, a...

Országgyűlés: unalom száműzve!

Négy napon át ülésezik a héten Tisztelt Ház. A napirend előtti felszólalások, interpellációk és a kérdések ígérkeznek a leghangosabbnak, ám a kormány által előterjesztett indítványok serege sem ígér csendet.

Interpellációk: dárdák és pajzsok

A Házszabály módosításának köszönhetően már nem egy, hanem két teljes órán át interpellálhatják, dicsérhetik, szidhatják  a Tisztelt Házban a kormányt.  Íme, a hétfőre tervezett szólások...

Galéria

korábbiak
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Pócspetrin
1234
Semjén Zsolt Máriapócson
12420150225_ (26)
Semjén Zsolt tárgyalása Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettessel
1234

Napló

korábbiak

Tényleg politikai pimaszság kérdezni? ...

Hol van a pénz? Hogyan segíthetne a magáncsőd? Milyen intézkedések történtek az elmúlt időszakban az...

Korkedvezmény, külföldi támogatások honi szervezeteknek, miért ködösít a kormány, ki mikor érezheti...

Kaphatunk-e két egyenes mondatot? Hogyan látják a nemzetközi pénzügyi szervezetek hazánk gazdasági teljesítményét...