Legfrissebb hírek

korábbiak
A magyarság akkor lehet nyertes a 21. században, ha összpontosítani tudja a Magyarországon, a Kárpát-medencében és a szerte a nagyvilágban élő magyar közösség szellemi, lelki és anyagi energiáit, erőforrásait – jelentette ki Kövér László az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének ünnepélyes megnyitóján. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzet, a nyelv és a tudomány összefüggésiről beszélt:
x
A kormány támogatja a centenáriumi emlékbizottság azon felvetését, hogy emeljenek Budapesten központi emlékművet az első világháború hőseinek – mondta az Új világ született - Európai testvérháború című, a Várkert Bazárban látható kiállítás megnyitóján Rétvári Bence., az Emberi Erőforrások Minisztériumának kereszténydemokrata parlamenti államtitkára.
x
A Kereszténydemokrata Néppárt veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartja Novák Elődnek a demográfiával kapcsolatos, parlamentben elhangzott szavait. Novák Előd a javuló demográfiai adatokat értékelte a Jobbikra jellemző sajátos aspektusból. Bár az adatok hosszú idő után némi biztató javulást mutatnak a születésszám tekintetében, Novákot elsősorban nem a népességszám alakulása érdekli, hanem az, hogy kisebbségi vagy többségi családokba születnek-e a gyerekek.
x
Megkezdődött Tata központjának felújítása, a Kossuth téren és környékén két rendezvényhelyszínt, új parkot, valamint vállalkozók bevonásával kávézót hoznak létre – mondta Michl József, a város kereszténydemokrata polgármestere kedden újságíróknak a kivitelezési szerződés aláírása után. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatóhelyettese elmondta, a megelőző feltárásokon megtalálták a középkorban emelt, 24 méter hosszú Szent Balázs-templom alapjait.
x

Videó

korábbiak
2015. 07. 03.
2015. 07. 02.
2015. 07. 02.
2015. 07. 02.

ez+az

korábbiak

Ferenc pápa újabb szabadtéri miséjén kiállt az igehirdetés szükségessége mellett, és az ecuadori fővárosban tartott egyházi rendezvényen kijelentette: „ez a mi forradalmunk”.

Új szokást vezetett be Ferenc pápa a külföldi látogatásaira vezető repülőutakon: nem csak sajtótájékoztatót tart, hanem külön-külön is beszélget az őt kísérő nemzetközi sajtó képviselőivel.

Görögországnak a vasárnapi népszavazás eredménye alapján távoznia kellene az euróövezetből, mert az ország nem tudja teljesíteni a követelményeket – írják lényegében egybehangzóan az országos cseh napilapok.

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
Túlóráznak: van mit befejezni!

A hétfői nap fő eseményének a kormány által szorgalmazott 21 előterjesztés zárószavazása ígérkezik.

Hajrá célegyenesben

E héten is tobzódtak a Tisztelt Házban. Nyaralásra készülődve tizenkilenc indítványról tartottak zárószavazást.

Unalom száműzve!

Tizenkilenc új előterjesztést fogadhatnak el a képviselők az Országgyűlés újabb kétnapos rendkívüli ülésén.

Galéria

korábbiak
Falunap Márianosztrán
35333432
Levendula nap Gargagyörkön
22212019
Európa új korszak küszöbéhez érkezett – Az Új Társadalom Szalon rendezvénye
23222120

Napló

korábbiak

Már a címeik is fölöttébb beszédesek. Íme, a hétfői ülés főszereplést kínáló kérdez-felelek témái.

Vannak-e tudatmódosító jövedelmek? Miért vannak szabadlábon a tiszabezdédi gyilkosok? Hogyan segíti intézményeiben a kormányzat a szoptatós kismamákat? Van okuk...

A családok otthonteremtési kedvezményéről! Van legalább lelkiismeret-furdalásuk a tönkretett életek, a vágóhídra küldött értékes tenyészállatok miatt? Minden...

Vállalja a felelősséget a légierőt ért hatalmas veszteségekért? A déli határzáron túl! Miért gyorsítja az elvándorlást az egészségügyben a kormány? Hogyan segíti...