Legfrissebb hírek

korábbiak
Az Országgyűlés az atomerőmű bővítésével kapcsolatos változtatásokat fogadott el, amelyek egyike kimondja, hogy az üzleti és műszaki adatok egy része harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg. Húszmillió forintra csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka, valamint egy másik törvény módosítása alapján a gázév három hónappal eltolódik. Az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításával egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.
x
Simicska Lajos nagyvállalkozó kijelentéseiről, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti koszorúzásáról, a külföldön munkát vállaló magyarokról és egy földpályázatról is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt a parlamentben hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában. Simicska Lajos nyilatkozatairól azt mondta: a kormány egy bizonyos szint alatt semmilyen vitában nem vesz részt.
x
A vasárnapi pihenőnapról, a kommunista múlt feltárásáról, az adórendszerről és a zöldgalléros bűnözésről volt szó többek között az interpellációk során hétfőn az Országgyűlésben. Napirend előtt pedig a férfiak negyven év utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége, egy nemzeti osztálykirándulás-program elindítása, a március 1-jével átalakult szociális segélyezés, és a Buda-Cash-ügy volt a téma.
x
Világszerte bevett gyakorlat az atomerőmű-beruházások részleteinek titkosítása – reagált az ellenzéki vádakra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára a Lánchíd Rádióban. Aradszki András (KDNP) szerint a szellemi tulajdon védelme és nemzetbiztonsági szempontok is indokolják a dokumentumok egy részének 30 évre titkosítását. Inkább azok mozdulnak el a hazaárulás irányába, akik ezen adatok nyilvánosságra hozatalát követelik.
x

Videó

korábbiak
2015. 02. 20.
2015. 02. 10.
2015. 02. 10.
2015. 02. 05.

ez+az

korábbiak

Ferenc pápa az úrangyala imádság előtt arról elmélkedett, hogy ha merjük Jézust követni a szeretet és a szenvedés útján, akkor a mennyei Atya minket is megdicsőít, a Szeretet-Isten minket is átalakít.

Fontos változás állt be hazánk külföldi médiamegjelenésében tavaly, ez pedig a kormányzat által 2010 óta elvégzett munkából fakadt – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő a Nézőpont Intézet által készített...

Nívón aluli az átlátszó.hu támadása Simicskó István szülei rendelkeztek a balatoni ingatlanvásárlásokhoz szükséges fedezettel, ezért határozottan cáfolja az Átlátszó portál azon állítását, miszerint a szüleinek nem...

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
A kulturális örökség a nemzeti öntudat része!

Még ellenzéki liberális padsorokban sem, fújogattak Firtl Mátyás napirend előtti felszólalása kapcsán, pedig általuk fölöttébb nacionalistának tartottan, olyanokat mondott, hogy nemzeti ünnepünkön az 1848-as, a...

Országgyűlés: unalom száműzve!

Négy napon át ülésezik a héten Tisztelt Ház. A napirend előtti felszólalások, interpellációk és a kérdések ígérkeznek a leghangosabbnak, ám a kormány által előterjesztett indítványok serege sem ígér csendet.

Interpellációk: dárdák és pajzsok

A Házszabály módosításának köszönhetően már nem egy, hanem két teljes órán át interpellálhatják, dicsérhetik, szidhatják  a Tisztelt Házban a kormányt.  Íme, a hétfőre tervezett szólások...

Galéria

korábbiak
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Pócspetrin
1234
Semjén Zsolt Máriapócson
12420150225_ (26)
Semjén Zsolt tárgyalása Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettessel
1234

Napló

korábbiak

Tényleg politikai pimaszság kérdezni? ...

Hol van a pénz? Hogyan segíthetne a magáncsőd? Milyen intézkedések történtek az elmúlt időszakban az...

Korkedvezmény, külföldi támogatások honi szervezeteknek, miért ködösít a kormány, ki mikor érezheti...

Kaphatunk-e két egyenes mondatot? Hogyan látják a nemzetközi pénzügyi szervezetek hazánk gazdasági teljesítményét...