Legfrissebb hírek

korábbiak
A magyar-román sorsközösség tudatosítását, a nemzet megmaradását kell segítenie az aradi vértanúk kivégzésére való megemlékezésnek – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden Aradon, október 6-i ünnepi beszédében. Kiemelte: természetellenesek és kontraproduktívak a politikai villongások, hiába vannak utak a két ország között, ha nincs szellemi nyitottság az autonómia, a nyelvi jogok biztosítása és a szimbólumok tiszteletben tartása iránt.
x
Az országos tisztifőorvos a menedékjogot kérők részére kötelezően elvégzendő szűrővizsgálatokat rendelhet el a jövőben a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet vagy az egészségügyi törvény szerinti egészségügyi válsághelyzet esetén – ismertette az egészségügyi törvény módosítását Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az Országgyűlésben.
x
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát őszi előrejelzésében. Az IMF kedden nyilvánosságra hozott világgazdasági kilátások (World Economic Outlook, WEO) jelentésében az idei növekedés mértékét 3 százalékra változtatta az áprilisban várt 2,7 százalékról, a jövő évi gazdaságnövekedési kilátást 2,3 százalékról 2,5 százalékra emelte. Tavaly 3,6 százalékkal nőtt a magyar GDP.
x
A Kereszténydemokrata Néppárt megrendüléssel fogadta a hírt az első demokratikusan megválasztott államfő, Göncz Árpád haláláról. A volt államfő személye és élete összefonódott Magyarország legújabb kori történelmével, a rendszerváltás időszakával – közölte a kisebbik kormánypárt a volt államfő halálhírére kedden az MTI-vel. Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden, életének 94. évében, családja körében hunyt el.
x

Videó

korábbiak
2015. 10. 05.
2015. 10. 05.
2015. 10. 03.
2015. 10. 03.

ez+az

korábbiak

Kiss Ernő honvédtábornok sírjánál, a vajdasági Eleméren tartották a délvidéki központi megemlékezést az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 166 évvel ezelőtt Aradon kivégzett vértanúinak tiszteletére kedden...

Erdő Péter bíboros, főrelátor a püspöki szinódus tartalmi egységeit ismertető bevezető beszédében szólt a kortárs családot és társadalmat érintő kihívásokról, a család hivatásáról és küldetéséről.

A mai társadalom kórrajzát vázolta fel Ferenc pápa a vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén, amellyel megnyitotta a családról szóló rendes püspöki szinódust.

Országgyűlési tudósítások

korábbiak
Határozati javaslatok folyamatban

Három tucatnyi országgyűlési határozati javaslat piheg indulásként a Tisztelt Ház asztalán, s követi még legalább ennyi.

Unalom száműzve

Hosszú hetet köszönt a Tisztelt Ház. Hétfőtől négy napon át ütközhetnek a honanyák és a honatyák. Fő eseménynek a kormány által szorgalmazott törvényjavaslatok vitái, zárószavazásai ígérkeznek.

Törvényjavaslatok folyamatban

Közel száz sorsára váró törvényjavaslat, törvénymódosítás köszöntötte az Országgyűlés őszi ülésszak első napját, s követi még legalább ennyi. Kétség sem fér hozzá: elindult a sodrás, sokszorosan csatlakozhatnak hozzá...

Galéria

korábbiak
Országos Vadásznap és Megyei Horgásznap
32312930
Bartók Béla szobrának felavatása
22212019
Magyar nyelvű mise Szent István tiszteletére
18171614

Napló

korábbiak

Interpellációk, kérdések. Már a címeik is fölöttébb beszédesek. Íme, a hétfői ülésen főszereplést kínáló kérdez-felelek témái.

Jobbik: Orbán Viktor is csak egy ócska nemzetáruló! Független:elszaporodtak Putyin pincsijei! Fidesz: gyermekvendéglátás Pécsett! MSZP:az állatok világnapjára....

Mindenki annyit ér, amennyije van? Mit kívánnak tenni az immáron állandósult fővárosi dugók azonnali megszüntetése érdekében? Csökkentek-e a családok...

Bekerül-e a törvénybe a készfizető kezesség? Meghallják-e a légkondicionált kormányzati Audikban ülők a közösségi közlekedési ágazatban dolgozók jogos panaszát?...