„Kopp! Invest nélkül – avagy ki törődik végre a betegekkel?!”

A Kereszténydemokrata Néppárt két országgyűlési képviselője, Nagy Kálmán, és Lukács Tamás az egri Markhot Ferenc kórház  üzemeltetési jogát kétes körülmények között elnyert Hospinvest ÁNTSZ-hez benyújtott engedélykérelmének sajátos vándorlása ügyében interpellálta a szakminisztert. A kereszténydemokrata politikusok arra is választ vártak, mit kíván tenni a miniszter az Egri Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet betegeinek biztonságos ellátása érdekében.

Az interpelláció szövege:

Az ÁNTSZ Észak-Magyarországi Egészségügyi intézetében, 2008. szeptember 12-én felvett jegyzőkönyv tanúsága szerint az országgyűlési képviselők – akik 2008. szeptember 9-én írásban is bejelentették igényüket – azért nem tekinthették meg a Hospinvest Zrt kérelmező iratait, mert „telefonos értesítés alapján az OTH már jelezte az új hatóság kijelölését és az iratok átadását elrendelte”.

Ezzel szemben az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2008. szeptember 11-ei sajtóközleménye úgy fogalmaz, hogy az „engedélyezési eljárás folyamatban van.” Ehhez képest a veszprémi iratbetekintés során azt tapasztaltuk, hogy az áttételt elrendelő határozat kelte 2008. szeptember 8. Nyilvánvaló, hogy a két ellentétes állítást tartalmazó közokirat közül az egyik hamis, vagy hamisított.

Ha ma Magyarországon telefonos értesítésre hivatalos iratokat el lehet vinni, szabályszerű határozat és átadás-átvételi jegyzőkönyv nélkül, akkor az egészségügyi igazgatás törvényességébe vetett hit rendül meg. Sajnálatos, hogy ebben az ügyben többször kellett észlelnünk a jogsértést, amelyet részben már jogerős bírói ítélet igazolt, továbbá érthetetlen, hogy hiánypótlási felhívást követően a kérelem még 2008. szeptember 18-án is érdemi elbírálásra, a hiányok miatt alkalmatlan volt.

Közben a kommunikáció törvénysértő módon 2008. október 1-ei átvételről szól, de a betegek ellátásáról és biztonságáról már senki sem beszél.

Kérdéseink tehát:

A két közokirat – végzés és jegyzőkönyv – egymást kizáró állításai közül melyik az igaz, ki kívánja-e ezt vizsgáltatni.?

Lehet-e ma az egészségügyi igazgatásban telefonon intézni dolgokat?

Hogyan kívánja biztosítani, hogy az országgyűlési képviselők és Eger Város polgármestere a törvényben biztosított jogukat gyakorolhassák? Miért akadályozták őket eddig?

Miután már többször kértük megismételjük kérdésünket, mit kíván tenni az Egri Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet betegeinek biztonságos ellátása érdekében?

kdnp.hu

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!