Üdvözöljük a Rákóczi Szövetség határon túliakat segítő munkáját

A KDNP üdvözli a Rákóczi Szövetség határon túliakat segítő munkáját, és ebben a kereszténydemokrata politikusok a továbbiakban is aktív részt kívánnak venni. A Kárpátaljára szánt iskolakezdő ösztöndíjak az idén különös hangsúlyt kapnak, miután az ukrán parlament új oktatási törvénye ellehetetleníti az anyanyelven történő tanulást az alsó tagozatnál idősebbeknél.



A segítség most nem csak fizikailag teszi könnyebbé a családok anyagi helyzetét, de kifejezi az anyaországiak együttérzését is ebben a nehéz helyzetben.

A külhoni magyarság megmaradásának kulcskérdése az anyanyelv és a kultúra megőrzése, megélése. Ehhez minden szükséges anyagi eszközt meg kell adni, és folytatni kell a nyomásgyakorlást a diplomáciai kapcsolatokon keresztül is, hogy ez az európai értékekkel és szabályokkal szembemenő törvény ne léphessen életbe Ukrajnában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!