„Akkor erősödhet egy ország, ha a kistelepülési iskoláit is fejleszti" [+galéria]

Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton a Pest megyei Szokolyán, a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a Pest megyei Szokolyán, a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén (Fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence
az ünnepségen arról beszélt, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében jelenleg 80 helyszínen, 40 milliárd forintból épít a kormány 26 tornatermet, bővít 25 helyszínen iskolát, egyre több tanterem, tornaterem, uszoda jön létre.


(Fotó: Váli Miklós)

Hozzátette, hogy a legközelebbi a szobi iskolafejlesztés lesz, amely remélhetőleg pár hónapon belül elkészül.

Rétvári Bence fontosnak nevezte azt is, hogy Magyarország komoly összegeket fordít a digitális fejlesztésekre. Kitért arra, hogy ebben az évben az iskolák a közép-magyarországi régión belül csak Pest megyében 14 ezer új számítógépet, 6 ezer új laptopot, 7800 új projektort és 7500 új táblagépet kapnak.


Némethné Pintér Csilla, a Pest megyei Szokolya független polgármestere mond beszédet, a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén (Fotó: Váli Miklós)

Némethné Pintér Csilla (független), Szokolya polgármestere elmondta, hogy 101,5 milliós pályázati forrásból újulhatott meg a most negyvenéves iskola és a tornaterem, ami nagyon fontos a helyi közösség számára.


Tekintse meg az ünnepségen készített fotógalériánkat!

A felújított szokolyai általános iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepsége
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!