„Tudatos építkezés mellett a természeti kincsek kihasználásával csodát lehet tenni”

Átadták Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjét Demjénben. A termálvölgy legújabb beruházása 30 embernek ad munkát. A különböző érrendszeri, reumatológiai betegségekre kiváló gyógyvíz segíti a helyi idegenforgalom fellendítését is – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A gyógyvíz nemzeti kincs, a kormány is kiemelten támogatja a fürdőfejlesztéseket – mondta el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Ha van ötlet és akarat, fellendül a térség gazdasága, idegenforgalma is – fogalmazott az átadáson Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Az elmúlt három év alatt több mint 2 milliárd forintos fejlesztés valósult meg Demjénben. 2012-ben 900 millió forintból egy négycsillagos gyógy- és wellness-szálloda épült, most pedig 1 milliárd forintból elkészült a barlang- és élményfürdő.
Hallgassa meg az összeállítást!

Rácz József tulajdonos a Kossuth Rádiónak elmondta: összességében 2500 négyzetméter vízfelület várja a vendégeket, akik „az emberiség ismert fürdőkultúrájának minden elemét” élvezhetik.

Fodor Géza polgármester szerint egyre jobban fellendül Demjén idegenforgalma, sok családnak nyújtva megélhetést. Megjegyezte: Demjén alvó település volt egészen addig, míg a termálkutat meg nem fúrták, azóta folyamatosan emelkedik a vendégek száma. Ezzel összefüggésben nagyon kevés a munkanélküli a településen – tette hozzá.

A gyógyvíz nemzeti kincs, a kormány is kiemelten támogatja a fürdőfejlesztéseket, amelyek újabb munkahelyeket teremtenek – mondta el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. „Ez egy magyar modell, amit itt látunk, hiszen érezzük, hogy egy tudatos építkezés mellett a jó természeti kincsek kihasználásával csodát lehet tenni” – fogalmazott.

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni - jelentette ki a miniszter, hozzátéve: a gyógyturizmus fejlesztése a kormány számára kiemelkedő feladat, mert megélhetést jelent a kis- és középvállalkozásoknak, valamint egészségmegőrző, prevenciós hatása van a lakosság szempontjából, amely így kevesebbet költ gyógyszerekre.

A fürdő szombaton nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!