Az egész ország sikere a pedagógusok béremelése

Korai még ítéletet alkotni a köznevelés rendszerének átalakításáról, hiszen a legjelentősebb változásokat ez év szeptemberétől vezették be – jelentette ki Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár Kiskunfélegyházán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kerekasztal-beszélgetését megelőző sajtótájékoztatón. A kereszténydemokrata oktatási szakpolitikus hangsúlyozta: bár a jóléti intézkedések többsége még várat magára, a pedagógusok béremelését sikerült végrehajtani.

Sokan képtelenek kimondani, hogy örülni kell a pedagógusok nagyobb anyagi megbecsülésének– mondta az államtitkár hozzátéve: a szakma anyagi megbecsülése csupán „kísérő jelenség”, a lényeg a nevelésközpontú rendszer kialakítása. Kijelentette, a pedagógusok béremelése az egész ország sikere.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: a rezsicsökkentés első „fordulója+ mintegy 140-150 milliárd, míg a november 1-jével hatályba lépő második lépcsője további 170-180 milliárd forintot hagy a lakosságnál.  

Jövőre ez az összeg 230-240 milliárd forint pluszforrást jelent majd Magyarország 3,8 millió háztartása számára, éves szinten egy egyedülálló nyugdíjas is 60-80 ezer forintot takarít meg – tette hozzá.  

Fónagy János kiemelte, hogy az eddig Magyarországon példa nélkül álló, ám ma már Európa számos országában is elfogadott és átvett intézkedéssorozatot addig kell folytatni, amíg a magyar rezsikiadások nem kerülnek egyensúlyba az emberek jövedelmével.  

Emlékeztetett: rögös út vezetett idáig, hiszen 2010 őszén Magyarország még közel állt a görögországi államcsődhöz. Ám azóta 10 millió ember áldozatos munkájával nemcsak stabilizálni sikerült az ország gazdasági helyzetét, hanem idén már a kilábalás első jelei is mutatkoznak.    

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója a sajtótájékoztatón kijelentette: a közvélemény-kutatások adatai szerint a Fidesz jó eséllyel szerezhet „erős abszolút többséget” a következő parlamentben. Jelezte: alátámasztja ezt az is, hogy nincs kampányváltó hangulat az országban, és a választók 44 százaléka is a nagyobbik kormánypártot tartja legesélyesebbnek a győzelemre, miközben a Bajnai Gordon és Mesterházy Attila nevével fémjelzett baloldalt alig néhány százalék gondolja befutónak.  

A politológus közölte: a rezsicsökkentés ugyancsak a Fidesz népszerűségét növeli, mivel azt a szavazók túlnyomó többsége támogatja. Ezzel együtt az esély még nem azonos a sikerrel – hangsúlyozta Mráz Ágoston. Megjegyezte: kőkemény kampányra van kilátás. 

Lanczendorfer Erzsébet, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a KÉSZ tiszteletbeli elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: az 1997-ben indított sorozat keretében a kiskunfélegyházi a 206. kerekasztal-beszélgetés. Témája egyebek mellett az, hogy a kabinetnek folytatnia kell a következő négy évben azoknak az életminőséget javító intézkedéseknek a megvalósítását, amelyekre ebben a ciklusban már nem maradt ideje. Ennek oka, hogy a jelenlegi kormány első három éve a szocialisták által az államcsőd szélére sodort ország újjáépítéséről szólt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!