Az NBH sem ismeri az Omninvest hátterét?

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) tájékoztatása szerint az új típusú influenzavírus elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest tulajdonosi hátterének 2 százaléka ismert, 98 százalékát homály fedi – mondta Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke azután, hogy a testület ülésén az NBH főigazgatójától tájékozódtak az ügyben. Döntő szerepet játszott az Omninvest mögött álló ciprusi cég működésében egy olyan férfi, aki az egykori III/III-as csoportfőnökségnek dolgozott – jelentette ki Demeter Ervin.

Simicskó István sajtótájékoztatóján kifejtette: annyit tudni, hogy a 98 százalékos többségi tulajdonosi hányad egy Cipruson bejegyzett cég kezében van. Ezen a ciprusi címen egy ingatlanügynök neve szerepel, és több magyar cég tulajdonosa is be van oda jegyezve, többek között a Wallis egyik érdekcsoportjához tartozó cég neve.
       
A bizottság elnöke emlékeztetett: Oszkó Péter pénzügyminiszter korábban azt mondta, a kormány számára ismert az oltóanyagot gyártó cég háttere, amelyben 2005-ben jelentős tulajdonosi szerkezetváltás történt, 2006-ban pedig a cég nagyobb állami támogatást kapott.
   
Simicskó István közölte: ha egy társaság milliárdos támogatást kap az államtól, majd rendszeresen milliárdos állami megrendelést szerez, akkor az a legkevesebb, hogy az állampolgárok megtudhassák, kitől vásárolnak. Az influenza elleni magyarországi oltóanyagot 15 éve az Omninvest Kft. gyártja. Simicskó István szerint a kormánynak választ kell adnia a titkolózásra, és nyilvánosságra kell hoznia az Omninvesttel kötött szerződést.
 
Az állam nem legalizálhatja a rejtőzködést (...), még akkor sem, ha pár éve Oszkó Péter pénzügyminiszter úr előző hivatalában még a ciprusi struktúrák kialakításra buzdította akkori ügyfeleit a profitmaximalizálás érdekében – hangsúlyozta a kereszténydemokrata képviselő.

Az NBH illetékese azt mondta, hogy ők több információval nem rendelkeznek, de a politikus szerint a hivatalnak ettől azért többet kellene tudnia.

+

Döntő szerepet játszott az Omninvest mögött álló ciprusi cég működésében egy olyan férfi, aki az egykori III/III-as csoportfőnökségnek dolgozott – jelentette ki Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja. Az Orbán-kormány egykori titokminisztere saját nyomozásának eredményét ismertetve azt mondta: az Omninvest mögött egy AJK nevű ciprusi cég áll, amelynek a bejegyzés szerint két ügyvezetője van. A cég két igazgatóját Marius Vardasnak és Andreas Karapatakisnak hívják. Megjegyezte: a cég arra szakosodott, hogy a ciprusi törvényes keretek között bújtassa a valós tulajdonosokat. Demeter Ervin azt mondta: tette mindezt azért, mert az NBH ezredese a hétfői meghallgatáson valótlan adatokat és neveket közölt a bizottság tagjaival.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!