A Budapest Pride a politikai haszonlesők menete is

A Kereszténydemokrata Néppárt arra kéri a Budapest Pride felvonulás résztvevőit, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket. A kisebbik kormánypárt szombati közleményében a felvonulás kapcsán hangsúlyozza, hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát.

A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek. A KDNP álláspontja szerint a Budapest Pride felvonulás, az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában viszont megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és annak helyére, a hálószoba falai közé kerüljön.
    
Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása – értékeli a kisebbik kormánypárt, amely szerint a Pride sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete. Ezért a KDNP elítéli azokat a politikusokat, akik demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban.

Hatalmas közlekedési káoszt fog okozni a felvonulás

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani ma délután a fővárosban a Budapest Pride fesztivál keretében tartandó felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A rendezvény idején lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.

Az Andrássy út várhatóan 13.30-tól 17.30-ig lesz lezárva, az utat sem gyalogosan, sem közúton nem lehet majd keresztezni. A Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út és az Alkotmány utca között 13.30-tól 18.30-ig, az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonalon pedig 19 óráig nem lehet közlekedni. A kisföldalatti szerelvényei 13.30-tól 17 óráig nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Széchenyi fürdő közötti megállókban. A 3-as metró Arany János utcai állomását is lezárják, a vonatok ez idő alatt itt is megállás nélkül áthaladnak.

A 18. Budapest Pride meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer fesztivál a budapesti Toldi moziban kezdődött múlt vasárnap este, a hagyományos felvonulást szombat délután tartják.

A Demokratikus Koalíció közleményében azt hangoztatja, a párt elnökségének több tagja is ott lesz a meneten – számolt be a Hír TV híradója. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor külföldi útja miatt „csak” videoüzenetben köszönti a felvonulókat. A DK közli azt is: benyújtottak a parlamentnek egy olyan törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné az azonos nemű párok házasságát és megadná nekik a gyerekek örökbefogadásának jogát is.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!