A dolgozni és gyermeket nevelni kívánókat erősíti a családi adókedvezmény kiszélesítése

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a családi adókedvezmény kiszélesítése erősíti azt a társadalmi réteget, amely dolgozni és gyermeket nevelni is szeretne –párt frakcióvezetője így értékelte a kabinet vonatkozó döntését sajtótájékoztatóján. Harrach Péter megerősítette: a döntés mintegy 260 ezer családot érint, és a korábbi intézkedésekkel – mint például a személyijövedelemadó-kedvezmény – már mintegy egymillió családnak teremtenek kedvezőbb helyzetet.

Szavai szerint egy kétkeresős, átlagjövedelmű, három gyermeket nevelő családnál 35 ezer forinttal marad több havonta.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón felmutatta a KDNP 2007-es kiadványát, amelyben szerepel a családi adózás, és a családi adókedvezmény intézménye. A frakcióvezető hangsúlyozta: ha erősödik az a réteg, amely dolgozni és gyermeket nevelni is szeretne, a társadalom is erősödik és egészségesebbé válik.

Jövőre már az egyéni járulékok, vagyis a 7 százalékos egészségbiztosítási és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is igénybe vehető az eddigi családi adókedvezmény a kormány közelmúltbeli döntése alapján. Ezzel az adó-, illetve járulékmegtakarítás a kiskeresetűek esetében a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára emelkedik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!