A felsősöket vigyék el a Terror Háza Múzeumba!

A Nemzeti alaptanterv részeként, kötelezően előírná a KDNP azt, hogy valamennyi 5-8. osztályos tanulmányait folytató diák a történelem oktatás keretein belül ellátogasson a Terror Háza Múzeumba.Rubovszky György, Harrach Péter és Tarnai Richárd kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek „a diktatúrák által intézményesített gonoszság, valamint a történelem jövő nemzedékek számára történő objektív bemutatásáról” szóló határozati javaslatot.

A látogatást szervező köznevelési intézmény a program tekintetében teljes költségtérítésre lenne jogosult az indítvány szerint.

„A választópolgárok joggal várják el a kétharmados többséget elnyert Országgyűléstől, hogy a felnövekvő nemzedék helyes szemléletformálását megteremtse függetlenül attól, hogy ki milyen ismereteket kapott otthonról” – áll az indoklásban.

Az előterjesztők szerint e kérdés időszerűségét az is igazolja, hogy a Parlament falain belül is vannak olyan képviselők, „akik az objektivitást félresöpörve különbséget szándékoznak láttatni diktatúra és diktatúra között, ezért kiemelten fontos szempont, hogy a felnövekvő nemzedék tisztánlátását elősegítse a köznevelés”.

A kereszténydemokrata politikusok azzal érvelnek a kötelezővé tétel mellett, hogy szerintük a most tanító pedagógusok között is vannak, akinek a szemléletét is „csak egy hiányos, hibás oktatás formálhatta”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!