Firtl Mátyás: a baloldal álhíreket gyárt, a fejlesztések folytatódnak

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő pénteken Sopronban, egy szocialista politikus csütörtöki állításaira reagálva leszögezte, hogy „a baloldal álhíreket gyárt, mi folytatjuk a fejlesztéseket”. A képviselő sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kormány megépíti az M85-ös kétszer kétsávos utat, amire az MSZP 2002 és 2010 között képtelen volt. Világszínvonalú egészségügyi központ kialakítása folyik mintegy hétmilliárd forintból a Soproni Gyógyközpontban – folytatta.

Az ellenzéki politikus „feledékeny”, mert a soproni kórházban fejlesztés „csak polgári kormányok alatt volt” – fogalmazott. A szocialista kormányzás ideje alatt gyertyás tüntetéssel tiltakoztak az általuk bevezetett leépítések miatt – idézte fel.

Az iskolák államosításáról szólva elmondta, hogy egyetlen egy intézményt sem zártak be, a vezetők és a pedagógusok eddig soha nem látott mértékű béremelésben részesülnek, valamint mindent megtesznek a soproni egyetemért.

A politikus Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézte, amely szerint „Sopron kikerülve a zsákból, amibe Trianon után került, ismét az ország egyik főutcája lesz”.

Németh Imre, az MSZP soproni elnökségi tagja csütörtökön, a Kisalföld online felületén megjelent közleményében úgy fogalmazott, hogy „a Fidesz-KDNP kormány sokadszorra is bebizonyította, hogy Sopron számukra nem létezik”.

Az ellenzéki politikus azt írta, hogy a megyei matricák érvényességét bemutató kormányzati térképen Sopront nem tüntették fel, „egy tollvonással elvették a városi iskolákat”, kérdéses a soproni egyetem önállósága, a kormány a győri kórházat jelöli ki megyei főintézménynek, amelynek tagja lesz a soproni, emellett a „Fidesz-kormány a fő közlekedési útvonalakat Győr felé tereli”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!