Generációk közös nyaralása fontos a családi harmónia megőrzése érdekében

A több generáció közös nyaralása fontos része lehet a családi harmónia megőrzésének – a többi között erről beszélt Semjén Zsolt Ráckevén egy kisgyermekes vendégeknek kialakított szálloda rendezvényén. A miniszterelnök-helyettes szerint bebizonyosodott, hogy a gyerekek egészséges fejlődésében nem csupán a szüleikkel kialakuló meghitt viszony, hanem a nagyszülőkkel fenntartott szoros kapcsolat is fontos szerepet játszik.

 

Utalt arra, hogy egy felmérés szerint az idősebb generációknak a jó életérzéshez elsősorban a családi együttlét, az egészség és az élményeket adó utazások szükségesek, ezért is fontos a közös nyaralás. A családbarát szállodák most formálódó hálózata is hozzájárulhat ehhez – tette hozzá.

Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy az elöregedő Európában sokfelé gondot jelenthetnek a generációk közötti súrlódások, és ezek enyhítéséhez az unión belül példaértékű a magyar és a francia családpolitika.

A rendezvényen Semsei Imre, a Debreceni Egyetem egészségügyi karának professzora az időskori egészség megőrzésének fontosságáról szólva elmondta, az egészség fontos gazdasági kérdés is. A nyugdíjasok számának növekedése mind nagyobb terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, ennek csökkentéséhez nemcsak pénz, hanem például a nemzedékek közötti szolidaritás erősítése is szükséges. Ezzel a kérdéskörrel az unió politikusai is kiemelten foglalkoznak – jegyezte meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!