IKSZ: Az isztambuli egyezmény elvetné a biológiai nemeket és a hagyományos családmodellt

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint rendkívül kockázatos lenne az isztambuli egyezmény Magyarország általi ratifikálása. Az egyezmény látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, de célja valójában a hagyományos családmodell lebontása.

 

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke

Mesterséges genderkategóriák a természetese nemek helyett

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke hangsúlyozta: nagyon fontos nemzeti és nemzetközi szinten is fellépni az erőszakkal szemben, irányuljon az bárki ellen, de az isztambuli egyezmény elvetné a biológiai nemek fogalmát és helyettük a társadalmi nemeket vezetné be a jogba. Többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő, hanem a végtelen számú, mesterségesen kreált genderkategória egyikébe tartozna. Felülírná ez a magyar Alaptörvényt is, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatából áll – mutatott rá a fiatal kereszténydemokrata politikus.

Gender az iskolákban

Nacsa Lőrinc kitért arra, hogy az isztambuli egyezmény a nemi alapú és kapcsolati erőszak női áldozataira koncentrálva figyelmen kívül hagyja a férfi áldozatokat, a fiúgyermekeket is, az egyezmény alapján más megítélés alá esnek a bántalmazott férfiak és nők. Az IKSZ elnöke példaként hozta, hogy ha egy férfi bántalmaz egy lánygyermeket, az „nőkkel szembeni nemi alapú erőszak” az egyezményben meghatározottak alapján, amellyel kapcsolatban a részes államnak kötelessége fellépni. Ha viszont egy nő teszi ezt egy fiúgyermekkel, az „csupán” kapcsolati erőszak, s nem ír elő kötelező lépéseket az egyezmény. Hozzátette: amint egy ország ratifikálja az isztambuli egyezményt, a gender, mint a társadalmi nem definíciója kötelező érvényűvé válik. Ez korlátozhatja a szülők jogát, hogy visszautasítsanak olyan iskolai órákat, és tanterveket, melyben a genderről, a szexuális orientációkról vagy a transzneműségről – ezen belül akár nemátalakító műtétekről – tanítják gyermekeket.

Nacsa Lőrinc szerint az egyezmény a legnagyobb vallások házasság- és emberfogalmát megbélyegzi, mint amelyek sztereotípiákon alapuló, az iskolai tananyagban kötelezően cáfolandó dolgok, és az egyezmény alapján az egyházi iskolák sem vonhatják ki magukat a kötelező tananyagok oktatása alól.

Az IKSZ arra kéri a kormányt, ne terjessze be aláírásra az egyezményt, mert „értékeinkkel ellentétes, ideológiai veszélyeket hordoz magában, relativizálná a család értékét és fogalmát”.

Összességében tehát az IKSZ szerint rendkívül kockázatos lenne az isztambuli egyezmény Magyarország általi ratifikálása. Az egyezmény látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, de célja valójában a hagyományos családmodell lebontása.

A Momentum-akcióról

Nacsa Lőrinc reagált arra is, hogy a Momentum elnöke csütörtökön megjelent az Origó portál szerkesztőségében. Azt mondta, felháborítónak és megdöbbentőnek tartja a történteket. A Momentum azt mondja, egy új politikát képvisel, jobb- és baloldal felett áll, fiatalokat szeretne megszólítani, de azt a példát mutatja, hogy jogsértő és anarchista módon kell eljárni – értékelte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!