A KDNP kiáll a TESCO dolgozói mellett

A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja a TESCO üzletláncban dolgozók szakszervezeteinek követeléseit a munkavállalók béremelése és a munkaterhek csökkentése érdekében. Tűrhetetlen, hogy Magyarországon sokkal kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak azonos méretű üzleteikben, jóval alacsonyabb béren, mint Nyugat-Európában. Ideje, hogy a TESCO a profit megszerzése mellett biztosítsa a munkavállalók tisztességes megélhetését is.Látva a TESCO üzletlánc munkavállalóinak kiszolgáltatott helyzetét, támogatjuk a szakszervezetek követeléseit a munkavállalók béremelése és a munkaterhek csökkentése érdekében.

Nyugat-Európában az azonos méretű kiskereskedelmi üzletekben két- háromszor több dolgozót foglalkoztatnak, mint Magyarországon. Nem elég, hogy a hazai munkavállalók nem rendelkeznek hétvégi pihenőidejükkel, de a multinacionális cég rendkívül alacsony béren foglalkoztatja őket. A boltokban tapasztalható alacsony dolgozói létszámmal sok esetben a jogszabály szerinti kiszolgálás feltételei sem teljesülnek.

Ideje, hogy a multinacionális cég a profit megszerzése mellett biztosítsa a munkavállalók tisztességes megélhetését és a dolgozók egészségének megőrzéséhez szükséges feltételeket, ezért bátorítjuk a szakszervezeteket, hogy minden törvényes eszközzel lépjenek fel a munkavállalók érdekében.

KDNP

Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Allowed HTML tags: <em> <strong>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Insert SoundCloud track or set with the [soundcloud:URL] tag.
  • You may insert videos with [video:URL]

További információ a formázási lehetőségekről