Kiszámíthatóbbá vált a bölcsődék finanszírozása

A kormány programjának eredményeként a bölcsődék finanszírozása kiszámíthatóbbá, működtetésük biztonságosabbá vált. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a bölcsődék napján indult programsorozat egri megnyitójána bölcsődei dolgozók munkáját méltatta, és arról beszélt: az elmúlt négy évben megkezdődhetett a nagyon rossz állapotban lévő bölcsődék felújítása és újak építése.

Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere közölte, a bölcsődei munka az elmúlt esztendőkben megkapta a megfelelő elismerést a magyar államtól és az önkormányzatoktól, biztosították az ahhoz szükséges feltételeket. Felidézte, Egerben a közelmúltban kezdődött meg az a 350 millió forintos beruházássorozat, amelynek keretében teljesen felújítanak három bölcsődét.  

Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke elmondta: az utóbbi években jelentősen nőtt a bölcsődei férőhelyek száma. Így több mint 38 ezer 500 férőhely van összesen csaknem 720 bölcsődében. Kitért arra: olyan pályázati kiírásokra is szükség lenne, amelyek nem kötik a gyereklétszám bővítéséhez a bölcsődék felújítását.  

Az Emmi a közleményében rámutatott: az év elejétől a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ellátását magasabb összeggel támogatja a kormány. A gyes időtartamának három évre történő visszaállításával, továbbá a gyed extra bevezetésével arra törekedtek, hogy minden élethelyzetben segítsék a gyermekvállalást és a nők számára könnyebb legyen a visszatérés a munkahelyre.  

A bölcsődék napja április 21-e Magyarországon. 2010 óta annak emlékére ünneplik, hogy Pesten Forrayné Brunszvik Júlia kezdeményezésére 1852-ben ezen a napon nyílt meg az ország első bölcsődéje.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!