Legkésőbb év végéig elkészülhet a Corvinus Egyetem budai campusának fejlesztési terve

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ötvenmillió forintos költségvetési többlettámogatást biztosított a Budapesti Corvinus Egyetem számára, hogy a budai campus fejlesztési terve legkésőbb december 31-ig elkészülhessen – közölte a tárca parlamenti államtitkára az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdésére válaszul. Rétvári Bence válaszában rögzítette: a minisztérium a campus hosszú távú és kiszámítható fejlesztését támogatja, és kizárólag a jelenlegi felsőoktatási funkciók erősítését tartják elképzelhetőnek a jövőben is.

A fenntartó a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) számára ötvenmillió forint költségvetési többlettámogatást biztosított annak érdekében, hogy a Villányi úti budai campus fejlesztési terve legkésőbb december 31-ig elkészülhessen. Jelezte: a BCE, valamint a Szent István Egyetem (SZIE) vezetői szeptember 22-én egyeztettek a feladatokról. Az ötvenmillió forint az egyetem tájékoztatásának megfelelően fedezetet biztosít a jelenlegi épületek állagfelmérésére, a felmérés alapján szükséges felújítások/átalakítások költségbecslésére és terveire, a jövőbeni fejlesztésre vonatkozó koncepciók, és az ennek megfelelő koncepcionális tervek kidolgozására. Ez lesz a fedezete bizonyos szintű, állagmegóvó, biztonsági szempontból nem halasztható felújításoknak is.

Egy másik kérdésre az államtitkár megerősítette: az Emberi Erőforrások Minisztériuma a campus és az ahhoz szervesen kapcsolódó, 1975-ben természetvédelmi területté nyilvánított arborétum hosszú távú és kiszámítható fejlesztését támogatja. Kizárólag a jelenlegi felsőoktatási funkciók erősítését tartják elképzelhetőnek a jövőben is, a Budai Arborétum jelenlegi formájában és a megszokott keretek között működik tovább. A Budai Arborétum továbbra is a kertészettudományi kar kezelésében marad, a megszokott kertészeti és gyakorlati tevékenységein kívül a természetvédelmi területen egyéb beavatkozás nem történik - rögzítette Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!