Magyarország nemzeti érdeke a Fidesz-KDNP pártszövetség fenntartása

A jóléti állam leépülésével a társadalmakban Európa-szerte növekszik a család szerepe, amelynek becsületét Magyarországon is vissza kell állítani – jelentette ki Harrach Péter a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének országjáró kerekasztal-beszélgetésén Kunszentmártonban. A politikus felhívta a figyelmet a riasztó demográfiai adatokra, valamint szólt arról is, hogy Magyarországon a gyermekek fel házasságon kívül születik.

A KDNP parlamenti frakciójának vezetője a „Mit? Miért? Hogyan? Magyarország talpra áll” című fórumsorozat soros állomásán hangsúlyozta: Európa elhúzódó válsága nemcsak gazdasági természetű, hanem a társadalmakat is súlyosan érinti. Ez a krízis véget vet a hagyományos értelemben vett jóléti államnak, amelyet a munkaalapú társadalom vált fel. Ebben pedig felértékelődik az egyén teljesítménye, valamint a közösségek, köztük a család szerepe.  

A demográfiai adatok riasztóak: Magyarországon évente egy közepes város lakossága tűnik el, és a gyerekek csaknem fele házasságon kívül születik - hangsúlyozta a politikus. Ahhoz, hogy Magyarországnak legyen jövője, vissza kell állítani a család becsületét – tette hozzá.  

A KDNP kormányzati szerepe kapcsán közölte: a kereszténydemokraták normális ember módjára gondolkodnak, ez pedig egyaránt fontos itthon és Európában. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: Magyarország nemzeti érdeke a Fidesz-KDNP pártszövetség fenntartása.  

Harrach Péter szólt arról is, hogy a nagy ellátó rendszerek húsz éve várt, jelenleg zajló átalakításának vannak vesztesei, akikre a kereszténydemokraták fokozott figyelmet fordítanak. Kezdeményezik például a rokkantnyugdíjasok számára könnyített munkalehetőségek biztosítását állami vállalatoknál. Ezenkívül a társadalom rossz egészségi állapota miatt továbbra is szorgalmazzák a sport terjesztését.  

Ahogy az élet minden területén, úgy az iskolákban is rendezett világot kell teremteni, és ennek jegyében azonos színvonalú, államilag ellenőrzött, egységes oktatási rendszer kiépítése a cél – mondta a frakcióvezető. Hangsúlyozta: a KDNP azon dolgozik, hogy a pedagógus-életpályamodell többletkövetelményei csak a tervezett béremelésekkel egy időben lépjenek életbe.  

Az eseményen Jakab István (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke a mezőgazdaság helyzetét elemezve rámutatott: a birtokrendezés Magyarországon az uniós versenyképesség egyik alapvető feltétele. Utalt rá: több mint három hónapja folyik a földtörvény társadalmi vitája. A készülő jogszabály lényege, hogy termőterületet Magyarországon kizárólag az azon gazdálkodó vásárolhasson, illetve bérelhessen.  

Álláspontja szerint nagy vita várható az unióval, mert az új törvény továbbra sem teszi majd lehetővé külföldi és hazai jogi személyek földvásárlását. A külföldi magánszemélyekre vonatkozó moratórium azonban 2014 májusában megszűnik, így addigra kedvező helyzetet kell teremteni a magyar gazdákat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!