A magyarság összetartását illetően példát vehetnénk Izraeltől

A világon bárhol, ahol a magyar közösséget támadás éri, akkor eget-földet meg kell mozgatnunk az ő védelmükben. És minden magyarnak, bárhol él a világban, tudnia kell azt, hogy ide bármikor hazajöhet, mögötte állunk, meg fogjuk védeni, segítjük. Úgy, ahogy Izrael teszi ezt a zsidó diaszpórák érdekében – mondta  Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes a Vasárnapi Újságnak adott nyilatkozatában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusványoson azt mondta: Magyarországnak Izraelről kell példát vennie nemzetpolitikáját illetően. Úgy fogalmazott: Izrael felelősséggel tartozik a zsidók után, bárhol is élnek a világban. És minden zsidó tudhatja, hogy Izrael a hazája, ahová mindig hazamehet. És bármi történik, Izrael eget-földet megmozgat a zsidó diaszpóráért.

A világon bárhol, ahol a magyar közösséget támadás éri, akkor eget-földet meg kell mozgatnunk az ő védelmükben. És minden magyarnak, bárhol él a világban, tudnia kell azt, hogy ide bármikor hazajöhet, mögötte állunk, meg fogjuk védeni, segítjük – hangsúlyozta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Most leginkább a kárpátaljai magyarság van veszélyben, hiszen akaratán kívül egy háborús szituációban találta magát. Ezért Magyarországnak az Európai Unióban is, és valamennyi nemzetközi fórumon mindent meg kell tenni amellett, hogy ne pusztán független és demokratikus, hanem az európai normákat a nemzeti kisebbségek tekintetében maximálisan betartó ország legyen Ukrajna. Erre úgymond rá kell szorítani – szögezte le.

Arra a felvetésre, miszerint Donyeckből már jönnek a menekültek, jönnek a krími tatárok, sütik a saslikot az utcán, közben kárpátaljaiakat, köztük magyarokat küldenek ugyanoda harcolni, Semjén Zsolt úgy reagált: Magyarországnak mindent meg kell tenni, hogy magyarokat ne hívhassanak be egy olyan háborúba, amihez nekik semmi közük. Emellett az etnikai arányokat meg kell őrizni. Nem lehetséges az, hogy ugyanaz megtörténjék, mint Szerbiában, ahonnan a háborús területekre jövő megváltoztatták az etnikai arányokat. Ebben minden formális és informális módon segítjük a kárpátaljaiakat – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!