Magzatvédelemért kampányolt a KDNP Salgótarjánban

Történelmi egyházak helyi papjai, kormánypárti politikusok és mintegy száz további támogató írta alá pénteken Salgótarjánban azt a petíciót, amelyben az európai uniótól a magzati élet védelmét kérik. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a rendezvényen hangsúlyozta: április végéig a nemzetközi kezdeményezéshez szeretnének legalább 16 ezer támogatót találni Magyarországon.

Az Európai Unió országaiban indult aláírás-gyűjtési akció célja megakadályozni, hogy az unió olyan embriókísérleteket finanszírozzon, amely a magzat elpusztításával jár. A civilek egymillió aláírást akarnak összegyűjteni, Magyarországról 16 ezerrel számítanak.

A Kereszténydemokrata Néppárt áldását adta az aláírásgyűjtésre, és mivel az európai polgári kezdeményezés jogintézménye csupán a lisszaboni szerződés óta létezik, fontosnak tartja, hogy az első ilyen kezdeményezés éppen a magzatvédelem kérdésében szülessen meg – nyilatkozta az MTI-nek Rétvári Bence. A KDNP alelnöke hozzátette: ez nem abortuszvita, egyszerűen arról van szó, hogy ne tárgyként tekintsenek az emberi embrióra, hanem az ő méltóságukat is védjék.

Bercsényi Lajos, a Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház igazgatója a Fidesz-irodában tartott KDNP-rendezvényen kijelentette: sem keresztény emberként, sem orvosként nem asszisztálhat ahhoz, hogy magzati életeket pusztítsanak el gyógyászati kísérletek érdekében.

Közölte: ma az orvostudomány már képes a magzatban vért cserélni, a köldökzsinórból származó őssejttel pedig életet menthetnek, ami felértékeli a magzati életet.

A petíciót Salgótarjánban elsők között írta alá Németh Judit református, Deme Károly evengélikus lelkész és Varga András katolikus plébános. Az ívet pénteken több mint százan írták alá Salgótarjánban, és a kereszténydemokraták legalább ezer támogatót remélnek Nógrádban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!