Megerősítette együttműködését a Fidesz és a KDNP + Fotók + Szerződés

Megerősítette együttműködését egy szövetségesi szerződésben a Fidesz és a KDNP. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke  sajtótájékoztatóján azt mondta: a szerződés célja, hogy példát mutassanak az együttműködésből. Hangsúlyozta, az új kabinet nem koalíciós kormány lesz, hanem egynemű, hiszen a két leendő kormánypárt, a Fidesz és a KDNP már a választások előtt pártszövetséget hozott létre. Ezt úgy kell elképzelni, mintha Németországban a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) megkapná a parlamenti mandátumok felét vagy kétharmadát. Semjén Zsolt KDNP-elnök a szerződésre utalva úgy fogalmazott: ez egy szellemi természetű dokumentum, amely történelmi távlatokban elemzi és nézi a Fidesz és a KDNP együttműködését. Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak az a feladata, hogy az immár 66 éves hagyományai alapján egyfajta szellemi forrásvidéket jelentsen, amely az egész szövetséget gazdagítja.

A leendő miniszterelnök azt mondta, a választások óta tett lépéseik a nemzeti együttműködés rendszerének felépítéséről szólnak. Hozzátette, hogy a benyújtott javaslatok a parlament létszámának csökkentéséről, majd egy később, mintegy egy éven belül esedékes házreform, együtt adják ki a nemzeti együttműködés rendszerének új parlamenti dimenzióját. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Kereszténydemokrata Néppárttal kötött megállapodás.

Orbán Viktor azt mondta, elsősorban azt várja a kereszténydemokratáktól, hogy az öt nemzeti ügy közül a család ügyében nyújtsanak segítséget a következő kormánynak. Különösen számítok az ő munkájukra a család intézményének megerősítésében, az elmúlt nyolc évben ugyanis súlyos támadások érték a családokat. A család az együttműködés legfontosabb terepe, ezért le fogjuk győzni a családellenes politika korszakát.
   
Semjén Zsolt  közölte: a két párt politikai együttműködése nem pusztán stratégiai, annál sokkal mélyebb szellemi alapja van, hozzátéve: a konstrukció lényege az, hogy a Fidesz egy néppárti karakterű, széles, nagy gyűjtőpárt, a KDNP pedig kifejezetten világnézeti karakterű párt. A kettő harmonikus együttműködése tette lehetővé azt a fantasztikus támogatást, amelyet elértek például a parlamenti választáson.

A családokkal kapcsolatban rámutatott: egyrészt a szükséges jogszabályi és állami segítséget kell a családok mögé tenni, hogy a gyermekvállalás ne legyen azonos a szegénység vállalásával, másrészt pedig biztosítani kell ennek szellemi hátterét is a társadalomban.

A dokumentumban rögzítik, hogy a Fidesz és a KDNP, átérezvén az országgyűlési választáson kinyilvánított népakaratból eredő történelmi felelősségüket, a demokrácia, a nemzet és a Magyar Köztársaság megújításának érdekében jelen megállapodásban megerősítik évek óta eredményesen folytatott szövetségi politikájukat.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!