Megtéveszti a szakszervezeti vezető a pedagógusokat

Több fronton kell megvédeni az oktatási államtitkárnak a köznevelési törvényt. A készülő jogszabályt az ellenzéki pártok, a szakszervezetek és szakmai szervezetek is támadják. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár a kormánypárti kritikákról szólva kijelentette: a köznevelési törvényt a kormány szóról szóra végigtárgyalta. „Ha bárkinek olyan szándéka van, hogy ezt a törvényt alapjaiban megrengesse, az a kormány törvényét támadja”.

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár a Magyar televízió Este című műsorában a vitatott 16 éves tankötelezettségi korhatárral kapcsolatban elmondta, hogy Európa 19 országában 16 év a tankötelezettség, és csak négy országban 18.

Hiller István kritikájára reagálva Hoffmann Rózsa elmondta, sajnálja, hogy egy tudós emberből lett politikus odáig tud ereszkedni, hogy tények nélkül fogalmaz meg állításokat. De Hoffmann nem lepődött meg a véleményén. Mint mondta: „Az a köznevelési törvény, amit előkészítettünk alapjaiban változtatja meg azt a korszakot és irányt, amely egyebek mellett Hiller István nevéhez kapcsolódik, így a saját életművének lerombolásaként látja, természetes hát, hogy támadja” – közölte.

Az oktatásért felelős államtitkár határozottan visszautasította a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke által mondottakat is, az érdekvédelmi vezető ugyanis sokadszor ismételte el azon aggodalmát, hogy a pedagógusok új munkarendje az életpályamodell előtt egy évvel, már 2012 őszétől hatályba lépne. Hoffmann Rózsa a nyilvánvaló hazugság hallatán úgy fogalmazott: „nem engednék gyerekek közé olyan embert, aki többedszer hazudik”. Az oktatási államtitkár kifejtette az m1 esti műsorában: „nem igaz, hogy jövőre bevezetjük, a pedagógusok magasabb időbeosztását. (…) Egyidejűleg, 2013 szeptember elsejétől lesz bevezetve a pedagógus életpályamodell, valamint a másfajta időbeosztás. A kereszténydemokrata oktatáspolitikus hangsúlyozta: nem magasabb óraszámról, hanem másfajta időbeosztásról van szó. Az oktatási államtitkár szerint, amit Mendrey László csinál, az szándékos megtévesztés, ami megzavarja a pedagógusokat.

Pósán László, az oktatási bizottság alelnöke az érettségi előtti 50 órás közösségi munka kötelező bevezetését bírálta. Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy egyedül Pósán László nem ért egyet a javaslattal. Megjegyezte nemzetközi érettséginek is előfeltétele a kötelező közösségi munka.

Pokorni Zoltán egy éve tartó támadássorozatából a műsor szerkesztői az egész napos iskola kritikáját ragadták ki. Erre reagálva Hoffmann elmondta, hogy Pokorni tavasszal többször dicsérően lépett fel az egész napos iskola mellett, és mint mondta szó sincs arról, hogy napközit szeretnénk csinálni. „Azt akarjuk, arra van szükség, hogy az iskola nyitva legyen, hogy színes programot kínáljon a gyerekeknek a tanulás mellett”. Hozzátette: ez az a minta, amit Európa-szerte követnek és efelé kell a magyar oktatásügynek is elmennie.

Lázár János 46 pontos módosítót csomagjával kapcsolatban Hoffmann azt mondta, hogy azok nagy része csekély módosítást kér.

Az oktatásért felelős államtitkár a beszélgetés végén kijelentette: a köznevelési törvényt a kormány szóról szóra végigtárgyalta. „Ha bárkinek olyan szándéka van, hogy ezt a törvényt alapjaiban megrengesse, az a kormány törvényét támadja”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!