Működőképes és válságtűrő államot kell kiépíteni

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint egy működőképes és válságtűrő államot kell kiépíteni a túlköltekező állam helyett. Harrach Péter frakcióvezető Orbán Viktor kormányfő hétfői országgyűlési felszólalására reagálva kiemelte: az elmúlt két évben megkezdték az adósság csökkentését, a hiánycél megvalósítását, a nagy rendszerek saját lábra állítását, biztosították a nyugdíjrendszer működőképességét és segítséget nyújtanak a devizahiteleseknek is.

Megteremtették továbbá a lehetőségét, hogy az oktatás színvonala nőjjön, és az iskola ne csak oktatási, hanem nevelési feladatát is betöltse, átformálták, ügyfélbaráttá teszik a közigazgatást, segítséget nyújtanak a devizahiteleseknek – sorolta. Utóbbi kapcsán kitért arra, hogy a KDNP javaslatot tett a családi adókedvezmény kiterjesztésére, a járulékokból történő levonásra, és reményei szerint a változtatások 2014. január 1-jén életbe lépnek. Mint mondta, bíznak benne, hogy a családi csődvédelemről szóló javaslatuk is megvalósulhat.

Megemlítette még az otthonteremtés támogatását, és úgy fogalmazott: „fontosak az emberek, fontosak a családok".

Harrach Péter szólt arról, hogy idén ezermilliárd felett van, amit az adósság törlesztésére kell fordítani. Ez az éves nyugdíjkifizetés 50 százaléka, és az egészségügyre fordított összeg kétharmada – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Megjegyezte: az eladósítást a baloldali, szocialista kormány „követte el", amelyik hagyta azt is, hogy a bankok devizacsapdába csalogassák az embereket. Felidézte, hogy 2008-ban az új szabályok nyolc százalékkal csökkentették a nyugdíjakat, ami egybe esett az IMF-megállapodással. Megjegyezte: a Horn- és a Bajnai-kormány volt az, amely emelte a nyugdíjkorhatárt.

A frakcióvezető Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető azon kijelentésére reagálva, hogy a magyar miniszterelnök hazudott, azt mondta, aki miniszterelnökként hazudott, az Gyurcsány Ferenc volt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!