Ne hagyjuk a teremtett világot így lealkonyodni!

A napokban Semjén Zsolt meghívást kapott a Budapest Pride-ra, amelyre Dr. Vejkey Endre reagált napirend előtti felszólalásában az országgyűlés hétfő délutáni ülésén. A képviselő hangsúlyozta, hogy a KDNP hű azon kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják, ugyanakkor rámutatott, hogy az unióban szándékosan összekeverik a melegek jogait a nemzeti kisebbségben élők jogaival.

Napirend előtti felszólalás:
 
Gondolatok egy meghívás a margójára...
 
 
Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót!
 
Tisztelt Ház, Tisztelt Képviselőtársaim!
 
 
A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Semjén Zsolt, a minap kapott egy írásbeli meghívást a Szivárvány Alapítvány elnökétől a Budapest Pirde 2014. év június végi hivatalos megnyitó ünnepségére.
 
Az elnök által a KDNP annak ellenére lett a címzettje az eseménynek, hogy már több alkalommal kifejtettük, miszerint a szexualitás magánügy, abból nem kellene közügyet csinálni.
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
Akkor mégis, mi lehet az oka ennek az invitálásnak?
 
Nyilván az, hogy a KDNP évtizedek óta felvállalja a trianoni békediktátum okán az Anyaországtól elszakított, határon túl élő magyarság ügyét.
 
Kérdezhetik, hogy ez miképpen függ össze a melegek ügyével?
 
Nos, ehhez már európai kontextusban kell nézni a dolgokat, mely szerint az Európai Unióban a nemzeti kisebbségben élő emberek jogait és jogainak védelmét szándékosan összekeverik egy újonnan kreált LGBTI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex) Bizottság érdekeltségi körébe tartozó személyek jogaival.
 
A Council of Europe-ban, vagyis Strasbourgban ez konkrétan azt jelenti, hogy az Európa Tanács felszámolta az őshonos kisebbségekkel, így a határon túl élő magyarok jogaival foglalkozó főbizottságot és helyébe az LGBTI főbizottságot hozta létre, kifejezetten az LGBTI személyek jogaink védelmére olymódon, hogy ennek a főbizottságnak lett csak egy albizottsága az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelmét szolgáló szervezet.
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
Az európai kitekintő után térjünk vissza Budapestre, a KDNP-nek a Pirde-hoz való viszonyára.
 
Mielőtt bárki homofóbiával vádolná KDNP-ét, le kell szögeznem, hogy a KDNP következetesen tartja magát azon kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják, függetlenül attól, hogy milyen szexuális irányultsága van az egyénnek.
 
A KDNP álláspontja a Budapest Pride kapcsán továbbá az is, hogy mindenkit megillet a jog ahhoz, hogy ezen a rendezvényen részt vegyen, de természetesen ahhoz is, hogy attól magát távol tartsa.
 
A KDNP ezúton is felhívja a Pride-on résztvevőket arra, hogy jogaikat addig a határig gyakorolhatják, míg nem sértik mások jogait, mások emberi méltóságát. 
 
Ferenc Pápa a homoszexualitás kérdésben azt nyilatkozta, miszerint:
 
„Ha valaki meleg, és az Urat keresi, és a jó szándék vezérli, akkor ki vagyok én, hogy ítélkezzek felette?”
 
Sokan értelmezik a Szentatya fenti mondatát a melegházasság propagálása irányában tett első vatikáni lépésnek, azonban ez az interpretáció a tények súlyos félremagyarázása, ugyanis a mondat, nem az azonos neműek kapcsolatának az elfogadására irányult, hanem arra, hogy a felebaráti szeretetet abszolút érvényre kell juttatni.
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
Exupéry mondta...
 
„Az ember jól csak a szívével lát! A lényeges az ember számára láthatatlan, mert a láthatatlan lényeg, az Isten!”
 
Úgy tűnik, hogy az emberiség a XX. századra megvakult, elveszítette a lelki világát, lelkileg vak lett, mert elsikkadt számára a Lényeg!
 
Mindezek okán az embert olyan szomjúság gyötri, melyet a kút friss vizével nem oltható.
 
Az embernek tehát van egy olyan szomjúsága, amely a biológiai tartományán túli.
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
A világban napjainkra mégis a biológiai életszemlélet hatalmasodott el, a lelki kultúra elsorvadt.
 
Hova vezet mindez?  
 
A primér biológiai igények kielégítéséhez, a Lélek nélküli kultúra elhatalmasodásához!
 
Az embereket felszabadították a Lélek súlya alól, vagy másképp fogalmazva elvették az emberektől a Lelket, azt a Lelket, melytől korábban az arcuk fénylett, mely emberi méltóságunkat korábban bearanyozta és csak a test és a matéria maradt!
 
Így jutottunk el a szexkultuszhoz és annak különféle tobzódásaihoz!
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
Felteszem én is a több ezer éves bibliai kérdést:
 
„Nem több az élet az eledelnél?”
 
Különösen fontos ez a kérdés akkor, ha tudjuk, hogy a teremtett világ melyben élünk, a külső értékei szempontjából napra-napra devalválódik, veszít értékéből, de az emberi Lelkünk, melynek belső értéke van, az napról-napra gyarapodik illetve gyarapítható!
 
A Lélekben gyűjthető értékek azok, melyekért érdemes embernek lennünk!
 
Ha pedig megszűnnek ezek az érték – vagyis az utolsó embert is felszabadítottak a Lélek alól – akkor vége a világnak, mert az eledel lett több az életnél!
 
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
A teremtett világot ne hagyjuk így lealkonyodni, ne hagyjuk így megsemmisülni!
 
 
Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
 
 
Budapest, 2014. június 30.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!