Nem elég a jó kormányzás, be kell mutatni azt is, milyen az ellenfél

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciójának vezetője a Szentimrevárosi esték rendezvényén kijelentette: nem elég a jó kormányzás, azzal is szembesíteni kell az embereket, hogy milyen az ellenfél, és mit tett ezzel az országgal. Álláspontja szerint, ha a kormánypártok azt teszik, amit 2002-ben, még veszíthetnek is. A kereszténydemokrata  politikus leszögezte: el kell menni szavazni, „mert mindenkire szükség van”.

A KDNP alelnöke úgy fogalmazott: a kampányban megjelent „egy derék úr”, Ron Werber, és egyre inkább az ő világa tükröződik az egyes akciókban. „Ez a kampány mocskos, a személyt és a közösséget lejárató” – hangsúlyozta Harrach Péter.  Álláspontja szerint, ha a kormánypártok azt teszik, amit 2002-ben, még veszíthetnek is.

Nem elég a jó kormányzás, szembesíteni kell az embereket azokkal, akik ilyen eszközökkel dolgoznak, fel kell venni a harcot és keményen megküzdeni – fejtette ki.  Leszögezte: el kell menni szavazni, „mert mindenkire szükség van”.

Semmi okuk, hogy elbízzák magukat – mondta Harrach Péter. Megjegyezte: ő óvatos a közvélemény-kutatásokkal. Ma Magyarországon sok politikus van, de államférfi csak egy, a kormányfő. Tudja mit akar, van iránya a törekvéseinek és jó irányba vezeti a nemzetet.   

A KDNP frakcióvezetője előadásában felidézte a családok védelméről szóló jogszabályokat, a helyzetüket megkönnyítő intézkedéseket, külön kiemelve a családi adókedvezmény kiterjesztését, a családi napközik erősítését.   

Harrach Péter szerint a nők ma nem élveznek teljes szabadságot: mert bár választhatják, hogy a hivatásukat űzik és nem nevelnek gyermeket, vagy gyermeket is nevelnek és dolgoznak is, de nem választhatják azt, hogy csak gyermeket nevelnek, mert az egykeresős modell még nem elég erős. Szólt arról is, hogy napjainkban 30-40 ezerrel többen halnak meg évente, mint ahányan születnek. Ha ez így folytatódik a század végére 5,2 millióra csökken a magyar lakosság a bevándorlókkal együtt, s a népesség kétharmada 65 év feletti lesz. Arról, hogyan lehet-e ezen segíteni, azt mondta: szemléletbeli változásra van szükség, és meg kell erősíteni a családokat, valamint a házasság intézményét. Tény ugyanis, hogy házasságban több gyermek születik, mint az élettársi kapcsolatokban – állapította meg a kereszténydemokrata politikus.   

Kiemelte: ha egészséges a család, egészséges a nemzet. Világossá kell tenni továbbá azt is: a kereszténység nem leszűkítő és kizáró, hanem befogadó.   

Arról, hogy mennyire tartja sikeresnek a KDNP-t, azt mondta: nincs még egy olyan párt, amelyik egy olyan megbicsaklás, mint a Giczy-korszak, után talpon maradt. Ha kis párt is a KDNP, de homogén politikusi és támogatói réteg áll mögöttük, és olyan kérdésekben is meg mernek nyilatkozni, amiben a Fidesz nem. Példaként az abortusz témáját hozta fel. Úgy látta: az önálló idejükben és most a szövetségi rendszerben is tudják érvényesíteni elképzeléseiket.   

Rétvári Bence, a program házigazdája, a KDNP alelnöke utalva az október 23-i Békemenetre és az ellenzéki tüntetésre azt mondta: jól látható volt a kormányzati és az ellenzéki erők támogatottsága.   

Megjegyezte: a másik oldalon kifütyülték, kitapsolták egymást és most kölcsönösen vádaskodnak az összefogást hirdető pártok.   

Azt javasolta, mindenki gondolja végig, mit lehet várni egy olyan baloldaltól, amelyik se egy közös listát, se egy közös miniszterelnök-jelöltet nem tud felmutatni, de még egy közös rendezvényt sem tud megszervezni. Aki a saját rendezvényét nem tudja megszervezni, hogyan irányítana egy országot – tette fel a kérdést.   

Csizmadia László, a Civil Együttműködési Tanácskozás Fórum elnöke úgy fogalmazott: október 23-án a Békemenettel történelmi esemény zajlott. Bár sokan gondolták, hogy „egál jöhet létre akár létszámban, akár minőségben” menet és az ellenzéki rendezvények között, de nem így történt - mutatott rá.   

Szavai szerint itt a lehetőség arra, hogy a nemzet összefogása 2014-ben odáig vezessen, legyen magyar tavasz, túllépjenek a posztkommunista és posztliberális csapdákon és elinduljanak a magyar fejlődés útján. Kérte, hogy vasárnap a Székelyek nagy menetélésén is legyenek ott minél többen, mert figyelmeztetni szeretnék a világot arra: „nekünk is jár az, ami Európában másoknak”. Szólt arról is, hogy a fórum képviselői jövő szerdán tárgyalnak a bankszövetséggel a devizahitelesek megmentésének lehetőségeiről.   

A rendezvényen jelen volt Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárr is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!