Nem nézhetjük némán, ahogy az EU-s bürokrácia a fejünkre nő

Karakteres politikus kell az Európai Bizottság élére, aki minden európait képes megszólítani a portugáltól a görögig a finnen át, de Jean-Claude Juncker nem ilyen – erről Kósa Lajos beszélt a Hír TV P8 című műsorában. A politikus szerint ha nem lenne válság, akkor Juncker alkalmas lehetne arra, hogy kiutat mutasson Európának a problémákból.

– Ha mindenki kussol, meg nézzük egymást, azt gondoljuk, hogy: Úristen, ezt a jóembert – aki lehet, hogy tényleg jó ember, de – ki a bánat tette a nyakunkra? Egyébként mindig ez van, nézzük ezeket az európai biztosokat, hát egyik nagyobb gáz, mint a másik. Azért volt ebben tapasztalatunk, nem? Neelie Kroestól kezdve lefele-felfele, Olli Rehnen át... és akkor egy európai pénzügyi biztos majd három év múlva azt találja mondani, hogy „bocsi, nem volt igazam”. Hát nagyon jó fej, közben meg Európa gajra megy. Elég volt ebből. Pont azt akarjuk mondani, hogy nem lehet az Európai Unióról komolyan véve beszélni, ha mindenki sumákol és exportálja az otthon már levitézlett embereket és úgy csinálunk, mintha ez nagyon rendben lenne – mondta.

Kósa szerint az úgy nem működik, hogy „némán nézzük, ahogy az EU-s bürokrácia dagad minden határon túl és a fejünkre nő; és együtt röhögünk azon, hogy már a kígyóuborka hajlásszögét akarják szabályozni, de senki nem mondja azt, hogy hagyjuk ezt abba”.

Jó néhány fontos európai kérdésben mi nyitottuk meg a frontot; így például a bankadó, a multiadó, a rezsicsökkentés kérdésében, a kereszténység szerepét illetően, a családok védelme kapcsán, a házasság intézményének újrafogalmazásában és a génmódosított növények ügyében is. A listát Kósa szerint még nagyon sokáig lehetne folytatni. – Éppen ezért, ha ezeket már megtettük, miért ne mondanánk el most is a véleményünket – tette fel a kérdést a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Az Európai Parlamenti választás hazai eredményéről szólva a politikus elmondta, arra ők sem számítottak, hogy ennyire rosszul szerepel az MSZP. – Azt, hogy a Jobbik meg fogja verni az MSZP-t, lehetett látni előre, dacára annak, hogy az európai uniós választás a Jobbiknak sem igazán áll jól – jelentette ki a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa szerint az MSZP nagyon meg van roggyanva, míg a DK önbizalomtól duzzad, akárcsak Bajnaiék.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!