Nem stratégia, hanem szabályozás kérdése a migránsválság kezelése

A magyarországi migránsválság kezelése nem stratégia, hanem szabályozás kérdése – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, miután a migránsválságról tárgyalt Martin Schulz-cal, az Európai Parlament (EP) elnökével. A magyarok ész európaiak egyaránt tele vannak félelemmel, a vezetők pedig nem ellenőrzik a helyzetet – jelentette ki a magyar kormányfő hozzétéve: a schengeni kódex, a dublini szerződés, valamint a Frontex-szabályok világosan kimondják, hogy a határok ellenőrzése és őrizete a schengeni határországok felelőssége és kötelessége, és Magyarország ilyen ország.

 

Teljesen világos szabályozások vannak európai szinten. A német kancellár és az osztrák kancellár elmondta: senki nem hagyhatja el Magyarországot úgy, hogy nem regisztráltuk. Mindenkit regisztrálnunk kell” – hangsúlyozta Orbán Viktor, és hozzátette, hogy ez nem "stratégia", hanem jogérvényesítés.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ez nem európai, hanem német probléma. Nincsenek nehézségeink azokkal, akik Magyarországon szeretnének maradni, de senki nem akar Magyarországon maradni, sem Szlovákiában, sem Lengyelországban, sem Észtországban. Mindannyian Németországba kívánnak menni. A mi munkánk csak az, hogy regisztráljuk őket” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a magyar parlament szigorítani készül a szabályokat, fizikai határt építettek ki. Az új szabályozás szeptember közepétől lép életbe.

Az európaiak tele vannak félelemmel, a vezetők nem ellenőrzik a helyzetet

A magyarok és az európaiak tele vannak félelemmel, mert az európai vezetők – köztük a miniszterelnökök – nem képesek a helyzet kontrollálására - mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a schengeni kódex, a dublini szerződés, valamint a Frontex-szabályok világosan kimondják, hogy a határok ellenőrzése és őrizete a schengeni határországok felelőssége és kötelessége, és Magyarország ilyen ország. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország mindent megtett, ami tőle tellett, hogy betartsa ezeket a szabályokat. Megjegyezte: ez nem egy európai probléma, hanem egy német: a migránsok közül senki sem akar Magyarországon maradni, mindenki tovább akar menni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!