Rekordösszegű támogatást fordít a kormány a rászoruló gyermekek étkeztetésére

Még a korábbi terveket is meghaladó, összesen közel 74 milliárd forintos támogatást adna a jövő évi költségvetés szociális gyermekétkeztetési célokra – értesült Rétvári Bencétől a Magyar Idők. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Idők megkeresésére elmondta: ez az összeg több mint kétmilliárd forinttal magasabb a 2016-os költségvetési törvényben egy éve elfogadott összegnél.



Az önkormányzatok az intézményi gyermekétkeztetésre 67,2 milliárd forintot, a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatására 6,7 milliárd forintot fordíthatnak állami támogatás gyanánt, amely csaknem 2,2 milliárd forinttal több, mint az idei forrás.

– A többlet abból adódik, hogy idén januártól a kormány minden évközi szünetre kiterjesztette a szünidei étkeztetést, így nemcsak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyerekek – közölte Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta: ezenfelül a jobb minőségű ételek elkészítése érdekében a már megemelt napi támogatási összeggel számol a jövő évi költségvetés tervezete.

Nyári gyerektábor – Napközis nyári tábor Zuglóban

Rétvári Bence kiemelte: a 2017-es költségvetés tervezete a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget biztosítja gyermekétkeztetésre. A szocia­lista kormány az utolsó évében ennek a 40 százalékát se fordította szociális gyermekétkeztetésre.

Ismeretes, a kormány tavaly nyáron döntött úgy, hogy szeptembertől a bölcsődébe és óvodába járó kisgyermekek ingyen étkezhetnek a nappali ellátást nyújtó intézményekben. A kiterjesztett étkeztetés 321 ezer gyermeket érint. A hátrányos, valamint halmozottan hátrányos családok gyermekei már idén minden iskolai szünetben ingyen meleg ételhez juthatnak, amelynek biztosítására a kormány 2016-ban 4,5 milliárdot fordít.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!