Segíti a gyermekvállalást az új rendszer

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint a gyed extra segíteni fogja a következő gyermek megszületését és általa könnyebben lesznek vállalhatók a gyermeknevelés költségei. Harrach Péter elmondta: azáltal, hogy ha valaki a gyes, gyed mellett munkát vállal a gyermek egyéves kora után és megkapja jövedelme mellé ezt a juttatást is, könnyebben vállalhatók lesznek a gyermeknevelés költségei. A KDNP a családok pártja, és a családot, mint a társadalom legkisebb közösségét meghatározónak tartja – összegzett.

Kitért arra, hogy a változások értelmében, ha valaki következő gyermeket vállal a gyes és gyed folyósítása alatt, akkor ezek összegét mind a két gyermek után meg fogja kapni. Ez segíteni fogja, hogy a szülők bátran vállalják a következő gyermeket is – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus.

Kiemelte, hogy a diplomás gyed a felsőfokú képzésben részt vevő fiatalok számára is lehetőséget teremt a gyermekvállalásra.

A család és a munka összeegyeztethetőségét több intézkedéssel is igyekezett a kormány segíteni; a munka törvénykönyvének módosításával lehetővé vált a három év alatti gyermeket nevelőknél a részmunkaidős foglalkoztatása – jelezte Harrach Péter. 

A KDNP frakcióvezetője kiemelte, hogy a kisebbik kormánypárt régi programpontja volt a családi adózás bevezetése. Ennek részeként a három vagy több gyermeket nevelő családok 99 ezer forintos adókedvezményt kapnak havonta. Három év alatt 550 milliárd forint maradt a családoknál – mondta.

Felidézte a családi adókedvezmény járulékokra való kiterjesztését, a devizahiteles családok megsegítését szolgáló intézkedéseket, a gyes hároméves időtartamának visszaállítását - amely 168 ezer szülőt érintett –, a gyed összegének megemelését, a bölcsődei férőhelyek számának emelését, a családi napközik számának növelését.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!