Semjén Zsolt avatta fel az Erzsébet tábor épületét a székelyföldi Ivóban

Semjén Zsolt avatta fel a székelyföldi Ivóban az Erzsébet-tábort. A miniszterelnök-helyettes azt mondta: az ilyen táborok azt a célt szolgálják, hogy a Kárpát-medence magyar gyermekei „személyes szálakkal kössék össze" a Kárpát-medence régióit. A gyermektábor első 156 lakója Erdély szórványvidékeiről érkezett, de jövőtől magyarországi gyermekeket is várnak a Hargita lábainál festői környezetben fekvő táborba.

A székelyföldi Ivóban (Izvoare) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel pénteken a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által építtetett Erzsébet-tábort.
 
A gyermektábor első 156 lakója Erdély szórványvidékeiről érkezett, de jövőtől magyarországi gyermekeket is várnak a Hargita lábainál festői környezetben fekvő táborba.
 
Semjén Zsolt a megnyitón elmondta, a nemzet közjogi egyesítésén túl – amely az állampolgárság kiterjesztésével valósult meg – az is fontos, hogy a nemzetrészek be tudják lakni a Kárpát-medencét. Hozzátette, az ilyen táborok azt a célt szolgálják, hogy a Kárpát-medence magyar gyermekei "személyes szálakkal kössék össze" a Kárpát-medence régióit.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!