Soltész: a hit ereje megtartja magyarnak a külföldön élőket

A hit ereje több ezer kilométerre az anyaországtól is megtartja magyarnak a külföldön élőket, összetartja a családokat és lehetőséget teremt az értékek megőrzésére, továbbadására – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára tegnap a Stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség 70. évfordulója alkalmából tartott ünnepségről. 

A kereszténydemokrata Soltész Miklós (képünkön) reményét fejezte ki, hogy Németország visszatér a kétezer éves Európa gyökereihez és keresztény értékeihez, hogy megoldást találjon az országot érintő migrációra, mivel a mintegy 1,5-2 millió bevándorló jelenléte nagy mértékben felborította a német társadalmat. Ha Németország meg akar maradni nem csak gazdasági erőként, hanem Európa vezetőjeként is, akkor óriási szerepe kell, hogy legyen életükben a hitnek és a kereszténységnek – tette hozzá.

Az államtitkár szerint látható, tapasztalható és a kint élők is azt jelzik, hogy elég nagy a feszültség országon belül, hiszen egy teljesen más kultúra, gondolkodás és vallás érkezett oda, annak minden következményével, ezért a Németországban élő magyarok és a többségi német társadalom is úgy érzi, magukat kell megerősíteni identitásukban és helyretenni azt a világot, mely valamilyen oknál fogva, most „kifordult magából”.

Soltész Mikós tájékoztatott arról is, hogy a jubileumi ünnepségen több száz Németországban élő, de magyarságát továbbra is megtartó magyar vett részt, a rendezvény keretében Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét celebrált.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!