A szocialisták radikális megszorítást hajtanának végre a családi adórendszerben

A szocialisták radikális megszorítást hajtanának végre a családi típusú adórendszerben azzal, hogy a 200 ezer forint feletti bruttó fizetéssel rendelkezők esetében csökkentenék v vagy talán meg is szüntetnék  az adókedvezmény lehetőségét – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kereszténydemokrata parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére adott válaszában.

Az MSZP-s politikus arról érdeklődött, hogy mekkora a külföldön élő, de Magyarországon született óvoda- vagy iskolakötelezett gyermek száma, miként változott ez a létszám az elmúlt négy évben, majd egyebek között arról írt: nem értenek egyet azzal, hogy ha valakinek többszázezer forintos fizetése van, az magasabb összegű kedvezményt tud érvényesíteni mint az, aki például minimálbérért dolgozik.   

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: a szocialisták az átlagkeresettel (bruttó 235 200 forint) rendelkező szülőket is büntetnék túl magas jövedelmük miatt.  

A parlamenti államtitkár rámutatott: a családi adórendszert valamennyi olyan háztartás igénybe tudja venni, ahol legalább az egyik szülő legálisan foglalkoztatott, arányaiban tehát hét családból hat tud élni a lehetőséggel.   

Arról, hogy ki milyen arányban tudja érvényesíteni a kedvezményt, kifejtette: egy kétkeresős, átlagos fizetéssel rendelkező – tehát gazdagnak semmiképpen nem mondható – háztartás még öt gyermek esetén is csaknem teljes mértékben ki tudja használni a rendelkezésre álló maximális összeget.   

Az elmúlt három évben egy átlagos család évente közel 200 ezer forint többletjövedelemre tett szert ennek köszönhetően – mutatott rá Rétvári Bence, aki szerint minél többen tudják igénybe venni ezt a juttatási formát, annál jobb.   

Kitért arra is, hogy az MSZP kormányzásának idején ahelyett, hogy a tőkeerős multinacionális nagyvállalatokat, bankokat adóztatták volna meg, gyáva és cinikus módon a könnyebb ellenállás felé mozdulva el, éppen a legkiszolgáltatottabbakra raktak még több terhet, és megsarcolták a gyermekeket nevelő családokat. Ezzel szemben a kormány eddig összesen 700 milliárd forinttal több támogatást biztosított a családoknak a négy évvel ezelőtti, a szocialista kormányzat által meghatározott szinthez képest. 2014-ben így egy átlagos gyermekes család 228 ezer forinttal – havi bontásban 19 ezer forinttal – nagyobb támogatásban részesül, mint 2010-ben – írta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!