A társadalom legnagyobb közösségalkotói az egyházak.

„Kereszténység és politika”címmel került sor a százéves magyar szalézi szerzetesközösség által idén februárban indított Don Bosco Akadémia októberi alkalmára. Az esemény vendége Hölvényi György egyházi ügyekért felelős államtitkár volt, akivel Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök beszélgetett. Hölvényi György előadásában hangsúlyozta, „a jelenlegi európai válság nem csak gazdasági természetű, társadalmi válsággal is szembe kell néznie Európa minden polgárának.

De ez a válság egyben lehetőség is. Magyarország részben kitaposatlan úton jár, amikor az egyházak függetlenségét szem előtt tartva, azok nagyobb társadalmi szerepvállalását igyekszik elősegíteni. Az egyházak ma a társadalom legnagyobb közösségalkotói – a nagyfokú közösségi kultúra a sajátjuk. A legfőbb haszon a hitből fakadó közösségegyesítés, és ennek következménye a társadalom egészéért viselt aktív felelősség.”

Ferenc Pápáról szólva az államtitkár, részben személyes élménye alapján, elmondta: „a Szentatya az egyház kétezer éves hagyományára építve nem csak a katolikus híveknek ad új távlatokat, reményt.”

Ábrahám Béla tartományfőnök Sándor István közelgő boldoggá avatása kapcsán kérdezte az államtitkárt, aki a szalézi vértanút „életszerű, a mai fiatalok elé állítható, szent vagánynak” nevezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!