A választási megállapodás biztosítja a keresztény értékrend képviseletét a közéletben

A Kereszténydemokrata Néppárt számára a Fidesz-KDNP szövetség épsége és ereje volt a legfontosabb az önkormányzati jelöltállítás során – mondta Harrach Péter frakcióvezetője sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: pártja a négy évvel ezelőttinél több olyan polgármester- és képviselőjelöltet indít – a nagyobb városokban kilenc polgármesterjelöltet -, akik a Fidesz-KDNP közös jelöltjei, ugyanakkor kevesebb önálló indulójuk van az őszi helyhatósági választáson.

Harrach Péter kijelentette: a kereszténydemokraták fegyelmezetten, a célokat szem előtt tartva kötöttek szövetséget. Elmondta azt is: az egyeztetéseken elsősorban a választókerületi elnökök vettek része, de ahol helyben nem született megegyezés – kevesebb, mint tíz helyen – ott pártelnöki szintű döntés született.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a KDNP világnézeti pártként elvi kérdésekben nem köt kompromisszumot, és olyan megállapodásra törekedtek, amely biztosítja a keresztény értékrend képviseletét a közéletben. Megjegyezte: mind a pártján, mind a szövetségen belüli nézeteltérések vagy személyes ambíciók az önkormányzati választásokra való felkészülés során is okoztak feszültséget, ezeket azonban képesek voltak kezelni, szövetségük stabil.

Kifejtette: a KDNP az önálló indulás lehetőségével viszonylag kevés helyen, és elsősorban kistelepüléseken élt. A KDNP által, de a párszövetség támogatásával induló polgármesterjelöltek között említette Puskás Tivadart (Szombathely), Habis Lászlót (Eger) Michl Józsefet (Tata), Bagdy Gábort (Budapest, XIII. kerület), Bús Balázst (III. kerület), valamint Hoffmann Pált (Tököl) és Karvalics Ottót (Barcs).

A politikus szerint az önkormányzati választáson induló pártok helyzete és állapota között nagy különbségek vannak, ahogy fogalmazott, „a baloldal olyan képet mutat, mint a koncon civakodó hiénafalka”. Kijelentette: ezek a pártok rossz irányt vettek, egy dekadens világnézet képviselőivé váltak.

A szélsőjobbról szólva úgy fogalmazott: kormányzóképességük „enyhén szólva vitatható”.

Hangsúlyozta: egy olyan kormányzó erő van, amely képes a nemzet és a magyar emberek érdekeinek hatékony képviseletére az önkormányzatok szintjén is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!