A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség támogatja a szabad vasárnapot

Forrás: MTI

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöksége támogatja a Keresztény Demokrata Néppártnak az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatát – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Álláspontjuk szerint a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól, azt az igények és a jövedelmek határozzák meg.

A közleményben a szövetség kiemelte, hogy nemzetközi tapasztalatok alapján a nyitva tartás szabályozása nem jár a nemzetgazdasági szintű forgalomcsökkenésével, viszont átstrukturálódás várható.

A nemzeti kereskedelmi szövetség álláspontja szerint a vásárlási szabadság sem sérül, mert időkorlát nélkül minden megvásárolható lesz a családi kereskedelmi üzletekben, továbbá a törvénytervezet előnyös a munkavállalók és munkáltatók szempontjából is, nem lesz kevesebb a munka, a munkahelyek megszűnése sem várható.

Fontos kiemelni, hogy a kis- és közepes vállalkozóknál a dolgozók mintegy 90 százaléka nő, így – a törvény elfogadása esetén – a vasárnap olyan pihenő nappá válik, amely biztosítja a családi együttlétet – írja közleményében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség 2014. májusában alakult, a szövetség alapszabályban rögzített célja a magyar kereskedelem érdekeinek képviselete. Kiemelten kezelik a hazai tulajdonú mikro-, kis- és közepes vállalkozások képviseletét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!