A vasárnapi pihenőnap bevezetéséről is dönthet idei utolsó ülésén a parlament

Forrás: MTI

Az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart, amelyen egyebek mellett szavaznak a vasárnapi pihenőnapról is.
 
A Ház ülése 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.
 
A nagyobb üzletek zárva tartását elrendelő vasárnapi pihenőnap bevezetése mellett a dohányipar jövő évi különadójáról, továbbá a köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáról, valamint pénzügyi és építésügyi szabályok változtatásáról is döntés várható, de az agrár- és egészségügyi tárgyú törvényeket is átírhatja a parlament.
 
Változhat emellett a letelepedési kötvényről szóló jogszabály, továbbá törvény születhet a hűség falvairól, valamint határozat a magyar zászló és címer napjáról.
 
Az interpellációkra, az azonnali kérdésekre és kérdésekre a szavazásokat követően kerül sor.
 
A téli rendkívüli ülésszak várhatóan egyetlen – és egyben a parlament idei utolsó – ülésnapján egy javaslat általános vitáját bonyolítják le: a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyezte előterjesztés alapján egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!