Hisztériakeltés folyik a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban

Nem hatástanulmány készült a Nemzetgazdasági Minisztériumban a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban, hanem összegezték az eddigi számokat és ebből vontak le következtetéseket. A vasárnapi zárva tartás a munkavállalók számára előnyt jelent – mondta Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Forrás: MTI

A kereszténydemokrata politikus szerint az NGM is arra jutott, hogy a vasárnapi forgalom át fog tevődni más napokra. A politikus elmondta: a különböző szakszervezeteknek más a vélemények, vannak érvek por és kontra, más országokban szigorúbb szabályozások is vannak. Hozzátette: van olyan felmérés, amely azt mutatja, hogy az emberek kétharmada a vasárnapi zárva tartás ellen van, de akár találhatnánk olyat is, amely szerint az emberek fele támogatja ezt a döntést.

Ez a munkavállalók számára előnyt jelent, az biztos – fogalmazott. Rétvári Bence kijelentette: érdekes lesz egy év múlva megkérdezni az embereket a vasárnapi zárva tartásról. A KDNP alelnöke hangsúlyozta: „hisztériakeltés zajlik ebben az ügyben, lesznek olyanok, akiket ez rosszul érint, de az a nagy előny, hogy a dolgozók többsége együtt lehet a családjával”.

A politikus felidézte, a KDNP-t a szakszervezetek keresték meg, ez egy klasszikus baloldali kezdeményezés. „Mi a munkavállalók érdekét képviselő politikát folytatunk. A kereskedelemben dolgozók nem önszántukból mentek dolgozni vasárnaponként, a multinacionális cégek kényszerítették őket erre, ott kellett ülniük a pénztárakban, ahelyett, hogy a családjaikkal lettek volna” – jelentette ki.

Rétvári Bence szerint erről a kérdésről nem kell népszavazást tartani, mert ez nem annyira fajsúlyos döntés. A KDNP alelnöke hangsúlyozta: akik a saját boltjukat ki akarják nyitni, meg lesz nekik a lehetőségük, a kisebb boltok nyitva lehetnek vasárnap is, be lehet szerezni a szükséges dolgokat a hét utolsó napján is. A politikus kijelentette: hivatali ügyeket sem lehet intézni vasárnap, pedig sokan vannak olyanok, akik biztos azt mondanák, hogy szívesen csináltatnák meg a személyi igazolványaikat hétvégén.

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a külföldi multikat akarják ezzel ellehetetleníteni, Rétvári Bence elmondta: senkit nem akarnak tönkretenni, azt szeretnénk, ha mindenki prosperálna. Az mondjuk előny, ha nem a külföldi, hanem a magyar vállalkozások prosperálnak – jegyezte meg. A KDNP alelnöke hangsúlyozta: a kormány semmilyen vállalkozást nem akar tönkretenni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!