Nyugdíjasszövetkezetek létrehozását kezdeményezik Sopronban

Firtl Mátyás, Sopron kereszténydemokrata országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Sopronban is kezdeményezik a nyugdíjasok közérdekű szövetkezetének létrehozását. Mint mondta, a Fidesz-KDNP-kormány az aktív időskorúak rugalmas foglalkoztatását szeretné elérni annak érdekében, hogy a következő generációk számára kamatoztassák a náluk felhalmozott tudást, szakmai- és élettapasztalatot.


Firtl Mátyás, Sopron kereszténydemokrata országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart Sorponban 2017. augusztus 4-én (Fotó: Tóth Zsombor)

A nyugdíjasok közérdekű szövetkezetének létrehozásával nemcsak a munkaerőhiány csökkentését lehet elérni, hanem a nyugdíjas korosztály jövedelem-kiegészítési feltételei is megteremthetővé válnak.


– A kormány mind a szövetkezeti tagnak, mind a munkaadónak rendkívül kedvező adózási, illetve járulékfizetési szabályokat biztosít – emelte ki Firtl Mátyás. – Ha a közérdekű nyugdíjas szövetkezetben vállal munkát a nyugdíjas, továbbra is megilleti őt a teljes nyugellátás, de a szövetkezetben szerzett járandósága után egységesen 15 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetnie. Viszont se nyugdíjjárulék, se egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség már nincs. A következő lépés a soproni szövetkezet megalakítása lesz.


Firtl Mátyás, Sopron kereszténydemokrata országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart Sorponban 2017. augusztus 4-én (Fotó: Tóth Zsombor)
 

kdnp.hu – kisalfold.hu

Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Allowed HTML tags: <em> <strong>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Insert SoundCloud track or set with the [soundcloud:URL] tag.
  • You may insert videos with [video:URL]

További információ a formázási lehetőségekről