strict warning: Declaration of image_attach_views_handler_field_attached_images::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render($values) in /mnt/storage/www/kdnp.hu/www/sites/all/modules/image/contrib/image_attach/image_attach_views_handler_field_attached_images.inc on line 112.

Open

  • Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban átadta az európai uniós elnökséget jelképező zászlót és stafétabotot Donald Tusknak, a soros elnöki teendőket Magyarországtól átvevő Lengyelország kormányfőjének. Orbán Viktor a fél éves magyar elnökség három eredményét emelte ki, amelyekre Magyarország különösen büszke lehet: az EU-csatlakozási tárgyalások lezárását Horvátországgal, a romastratégia elfogadását és az előrehaladást a gazdasági kormányzás megteremtése felé.

  • Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján. Az EU-országok állam-, illetve kormányfői megnyitották az utat Horvátország uniós csatlakozása előtt – jelentette be pénteken Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyar elnökség eredményes tevékenységéhez.

  • Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő szervezésében került sor a Hidak Európa Népei Között elnevezésű kiállítás hivatalos megnyitójára az Európai Parlamentben. A néppárti politikus nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a bemutató célja a különböző európai nemzetek közötti összetartozás érzésének erősítése.

  • Európáért mondtak misét kedden este a brüsszeli Szent Mihály- és Szent Gudula-székesegyházban a magyar EU-elnökség közelgő befejezése alkalmából. A szentmisét, amelyen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, közösen celebrálta André-Joseph Léonard érsek, a belga katolikus egyház prímása, Erdő Péter bíboros, prímás, André Dupuy, az Európai Unióhoz akkreditált apostoli nuncius, valamint Jean Kockerols, Belgium képviselője az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Tanácsában (Comece).

  • Az EU-országok igazságügyi miniszterei pénteki luxembourgi tanácskozásukon - magyar-lengyel-litván kezdeményezésre - közös állásfoglalásban emlékeztek meg a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekmények áldozatairól. A magyar elnökség alatti utolsó uniós igazságügyi tanácsülésen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elnökölt. A tárca értékelése szerint az Európai Unió ezzel az állásfoglalással történelmi lépést tett a közös európai múlt tudatának és a kollektív emlékezetnek az erősítéséért.