2006-hoz képest még mindig mínuszban vannak a reálkeresetek

<p>kdnp.hu</p><p>Forrás: KSH</p>

Idén január a fogyasztói árak átalagosan 6,8 százalékkal, a nettó bérek átlaga 7,2 százalékkal emelkedett, ez összességében 0.4 százalékos reálkereset emelkedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Mivel 2007-ben ugyanebben az időszakban 2006-hoz képest 6,2 százalékkal csökkent a reálkereset, ez azt jelenti, hogy az idei 0,4 százalékos keresetemelkedéssel még mindig 5,8 százalékkal alacsonyabbak a reálkeresetek mint két évvel korábban.

A költségvetési szférában dolgozók esetében még ennél is rosszabb a helyzet, itt ugyanis a nettó bérek átlagosan 5,4 százalékkal „emelkedett”, vagyis ebben az esztendőben a költségvetési szférában dolgozók bére 1,4 százalékot veszített a korábbi értékéből.

Az év első hét hónapjában a költségvetési intézményekben összességében közel 4,7 százalékkal csökkent a létszám, míg a versenyszférában 0,1 százalékkal emelkedett.
Január–júliusban a nemzetgazdasági átlagos nettó kereset 120 700 Ft volt, ezen belül a fizikai
foglalkozásúaké 89 600 Ft-nak, a szellemi foglalkozásúaké 155 500 Ft-nak felelt meg. A nettó kereset így  átlagosan 7,2 százalékkal volt magasabb az előző évinél; ezen belül a versenyszférát 8,3 százalékos, a költségvetési szervezeteket pedig 5,4  százalékos  növekedés jellemezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!