2020-ig 15 milliárd forint jut egészségügyi prevencióra

Forrás: MTI

A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten. Az a cél, hogy a kormányzati támogatással induló prevenciós programok eredményeképpen tíz százalékkal kevesebb ember haljon meg népbetegségekben. Az operatív program elindulása után 2015-ben a felhasználható összeg 4,6 milliárd forint – fűzte hozzá Zombor Gábor. Az egészségpolitikus a legfontosabb feladatként azt határozta meg, hogy a három megyében zajló vastagbélrákszűrést kiterjesszék az ország egészére. Jelenleg a program értékelése folyik, ezután szerencsés lenne, ha egy országos kardiovaszkuláris szűrőprogramot is el tudnának indítani. Emlékeztetett arra, hogy a kormány januárban elfogadta Magyarország 2020-ig szóló egészségügyi stratégiáját, amelyben prioritás a megelőzés.

Egészségügyi törvényeket módosítana a kormány

Gyógyszerek engedélyezés előtti rendelését, fiókgyógyszertárak létesítését, a szakgyógyszerészi vizsgát, valamint a gyógyászati segédeszközök kölcsönzéséhez nyújtott támogatást is tartalmazza egyebek mellett az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló, a kormány honlapján olvasható tervezet.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!