M I S K O L C
Üdvözöljük a KDNP Miskolc Városi Szervezetének és Frakciójának oldalán!

Archívum

 • – Miskolcon nagyon sokan vannak, akik példaképek lehetnek, akik kiemelkednek a sokaságból, utat mutatva mindenkinek, aki hajlandó a tekintetét kicsit feljebb emelni a napi rutinból – mondta ünnepi beszédében Kriza Ákos polgármester. Miskolc város ünnepi közgyűlését a Miskolci Nemzeti Színházban tartották.
 • A városépítő, rendházalapító, egyházi szónok és kultúraszervező nevét mostantól közterület is viseli Miskolcon.
 •   „A mostani időszak eseményei, döntései biztosan bekerülnek majd a krónikákba” – mondta Kriza Ákos polgármester ünnepi beszédében március 15-én Miskolcon. – A világ ma átalakulóban van. Magyarországnak, a nemzetnek, minden magyar embernek tisztában kell lennie történelmi felelősségével hazája és a keresztény Európa iránt. Mert a mostani időszak eseményei, döntései biztosan bekerülnek majd a krónikákba – hangsúlyozta Kriza Ákos a minap.hu miskolci hírportál beszámolója szerint.    
 • Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba, kivel éljünk együtt, s kivel osszuk meg az országunkat. Ezért a kényszerbetelepítést elutasítjuk, és nem fogunk engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek - mondta Orbán Viktor.
 • 2016. március 10-én ülésezett Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A városatyák Miskolc költségvetéséről és Miskolc turizmusát érintő döntésekről is tárgyaltak - írja a minap.hu miskolci hírportál
 • Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság „az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a „szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház". A kormányfő hétfőn, a „magyar szabadság születésének napja" alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről.
 • Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke pénteken Pascal Fontaine Út Európa szívébe című könyvének budapesti bemutatóján kijelentette, hogy a „68-as társulat" erkölcsi relativizmusával és doktrinerségével szemben a kereszténydemokrácia az örök értékeket, a tízparancsolatot és a józan észt képviseli. A kormányfő helyettese hangsúlyozta: ma Magyarországon a KDNP az egyetlen történelmi, világnézeti és keresztényszociális párt.
 • Idén nemcsak koncertektől lesz hangos a régió legnagyobb gasztronómiai és zenei fesztiválja. A színes programok mellett péntek estére tűzijátékot is ígérnek a szervezők - írja a minap.hu.
 • Angela Merkel elpuhult és elvesztette karakterét – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP képviselője. Szerinte a nyugati politikát megfertőzte a politikailag korrekt beszéd képmutatása, miközben Közép-Európa a stabilitás szigetévé lép elő.
 • Takarítottak, rendbe tették a nemzeti összetartozásnak emléket állító köztéri alkotást és még játszóházat is szerveztek. Az ügy mellé állt a körzet kereszténydemokrata önkormányzati képviselője, Hollósy András. A fiatalok a munkabírásukat, a képviselő az eszközöket adta az önkéntes programhoz.
 •   Őszinte beszélgetés Dr. Csiba Gáborral sikerekről, családról, hitről; az életről.
 • Palánki Ferenc egri segédpüspök, miskolci érseki helynök július 18-án szentmise keretében helyezte el Szent Hedvig ereklyéjét a Diósgyőri vár kápolnájában. Az ereklye Krakkóból érkezett és a mai naptól a magyar királylány és lengyel királynő tiszteletére fölszentelt kápolnában várja a látogatókat és zarándokokat - számol be az ünnepi eseményről a minap.hu miskolci hírportál.
 • Sikeres a miskolci Fidesz-KDNP kezdeményezése, nagyon sok miskolci idős szeretne kapni ingyenesen betörőriasztó ajtóéket. Az akciót és a közbiztonsági fórumsorozatot értékelte Soós Attila, a Fidesz és Molnár Péter, a KDNP városi frakcióvezetője - írja a minap.hu miskolci hírportál.
 • Hétfőn indul a miskolci Fidesz-KDNP „családlátogató” sorozata. Az önkormányzati képviselők és segítőik felkeresnek minden olyan háztartást, ahol 60 éves kort betöltött nyugdíjas él és felmérik, hány háztartásban igénylik az ingyenes betörőriasztó ajtóékeket - írja a minap.hu.
 • A városi képviselő-testület 1992-ben döntött úgy, hogy május 11-én lesz Miskolc Város Napja, annak tiszteletére, hogy 1909-ben ezen a napon adott a településnek címeres kiváltságlevelet Ferenc József. Idén Alakszainé Oláh Annamária közgazdász és Nagy Kálmán gyermekgyógyász kapta meg a Díszpolgári címet.
 • Egyebek mellett a Miskolcot Kassával összekötő autópálya megépítéséről, a városi térfigyelő kamerák számának legalább ötszázra növeléséről, egy új, ezer hektáros ipari terület létrehozásáról, a Diósgyőri vár további fejlesztéséről és a Miskolctapolcai strandfürdő második üteméről írt alá együttműködési megállapodást Magyarország miniszterelnöke kedden Miskolcon a város polgármesterével - írja a minap.hu miskolci hírportál.
 • Miskolc lehet az első olyan hazai nagyváros, ahol bevezethetik az angolszász hagyományokra visszavezethető sheriff-rendszert – mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője az M1 Ma délelőtt című műsorában.
 • A KDNP Miskolc Városi Szervezete nevében mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket kívánok! Molnár Péter
 • Éppen százhúsz évvel ezelőtt, 1895. január 28-án jött létre az első modern polgári párt, amely vállaltan a keresztény értékek képviseletét és védelmét tűzte ki célul - olvasható KÉSZ Jel folyóiratának elektronikus változatában.
 • Aláírásgyűjtésbe kezd Miskolcon is a DK. A párt azt szeretné, ha népszavazást tartanának a vasárnapi nyitva tartásról. A KDNP miskolci elnöke úgy reagált: az unióban nem példa nélküli, hogy egyes üzletek nem nyithatnak ki vasárnap és javaslatukkal a kereskedelemben dolgozók érdekeit védik - írta a mikom.hu miskolci hírportál.
 • Négy és fél helyett nyolc milliárd forintot biztosít a kormány az új diósgyőri stadion felépítésére – ezt Seszták Miklós (KDNP) nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be kedden este Miskolcon.
 • Az előzetesen már biztosított 4,5 milliárdon felül újabb 3,5 - tehát összesen 8 milliárd forintot - biztosít a magyar állam a diósgyőri stadion megépítéséhez!
 • Egymilliárd forintot nyújt a tapolcai turisztikai beruházáshoz a kormány. Kriza Ákos polgármester a támogatás kapcsán elmondta: a miniszterelnök tavasszal állami forrást ígért a diósgyőri stadionhoz és a tapolcai beruházáshoz és most megtartotta ígéretét.
 • Az egyház életének három fő területe, a liturgia, vagyis az Isten tisztelete, a mártüria, azaz a tanúságtétel, és a diakónia, a szeretetszolgálat. Miskolc római katolikus közössége mindhárom területen tartalmas évet zárhat – mondta Palánki Ferenc püspök, Miskolc-mindszenti plébános.