70 rászoruló gyermeknek adotttanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezet kedden Beregszászon

A kárpátaljai akció része az összesen 1000 rászoruló családban nevelkedő gyermek beiskolázását célul kitűző Iskolakezdés együtt! segélyprogramnak.

Varga Béla / MTI

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű hagyományos akciója keretében az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai munkatársai a szervezet beregszászi kirendeltségén, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központban adták át a tanévkezdéshez összeállított tanszercsomagokat. Az adományokat szociálisan hátrányos helyzetű nagy- és csonka családokban nevelkedő, valamint veszélyeztetett gyermekek, árva és félárva diákok kapták.

A segélyakcióról Gerevich János, az Advance központ igazgatója, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai programkoordinátora az MTI-nek nyilatkozva elmondta: „különös tekintettel a nehéz ukrajnai szociális és gazdasági helyzetre, a segélyszervezet – a tanévkezdést könnyebbé tévő – hagyományos akciója keretében ezúttal is 70 hátrányos helyzetű, rászoruló beregszászi gyermeknek juttatott az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagokat”. Kifejtette, hogy az egyenként 10 ezer forint értékű csomagok jelentős segítséget jelentenek a nehéz szociális helyzetben élő családoknak, mivel Ukrajnában nagyon alacsonyak mind a bérek, mind a szociális segélyek. 

Az igazgató szerint a tanszercsomagok szinte mindent tartalmaznak – füzeteket, tollakat, ceruzákat, festékeket, radírt, körző- és vonalzókészletet, tolltartót, tornazsákot, tornaruhát –, ami az iskolakezdéshez szükséges. Közölte, a segélyben részesült gyerekeket a hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozó Advance központ munkatársai választották ki az intézmény által pártfogolt három beregszászi partneriskola pedagógusaival közösen. A cél az, hogy a tanszercsomagokkal is elősegítsék a hátrányos helyzetű diákok iskolai előmenetelét – mondta el Gerevich János

A kárpátaljai akció része annak az összesen 1000 rászoruló családban nevelkedő gyermek beiskolázását célul kitűző Iskolakezdés együtt! segélyprogramnak, mely a 1353-as adományvonalon és a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon keresztül is támogatható. A segélyakció részeként még 150 erdélyi és 50 vajdasági tanuló kap hamarosan iskolakezdési tanszercsomagot.