Budapesten tartják idén a Családok Világkongresszusát

Ebben az évben Budapesten rendezik meg a Családok Világkongresszusát (WCF) május végén – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

kdnp.hu – MTI

Larry Jacobs, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat. Emellett azt is reméli, hogy a találkozó segít létrehozni egy olyan szövetséget, amelyben azon országok foglalnak helyet, amelyek támogatják a családokat, védik a házasságot, a családot és az emberi élet szentségét.

A magyar szervezőbizottság elnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A téma a családbarát nemzetek építése, a családok erősítése lesz, a Budapest Kongresszusi Központban és a Parlamentben háromezer delegált vesz majd részt a találkozón.

A washingtoni székhelyű szervezet közlése szerint a május 24 és 28 között megrendezendő találkozó részeként tartják meg május 25-én a Budapest Demográfiai Fórumot és a „Viva Familia" fesztivált és parádét, a felvonulás a Kossuth Lajos térről indul majd.

A szervezet közleményében azt írta, a magyar kormány a családtámogató és életigenlő szervezetek „hősévé" vált azzal, hogy alkotmányoban „védte meg" a férfi és nő közötti házasságot, valamint az életet.