Külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatóknak szervez konferenciát a nemzetpolitikai államtitkárság

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Mi, magyarok – nemzeti identitásunk, közös értékeink címmel szakmai hétvégét és továbbképzést szervez külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatóknak novemberben.

kdnp.hu – MTI

A nemzetpolitikai államtitkárság nemzetpolitikai stratégiai tervező és tájékoztatási főosztálya keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a 21. században végbemenő politikai és társadalmi változások következtében felértékelődni látszik az egyénnek a közösséghez és szülőföldjéhez tartozása.

Úgy fogalmaztak: az a közösség tud megmaradni, amely identitása megőrzésére is képes. A háromnapos tanácskozáson, amelyen előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, szó lesz „közös értékeink, történelmünk, vallási hovatartozásunk" bemutatásáról. További témaként említették a közös gondolkodást a jövőről.

A tájékoztatás szerint a magyar nemzetet érintő legfontosabb közéleti, aktuálpolitikai kérdésekre fogékony hallgatók jelentkezését várják, akik szülőföldjükön tervezik jövőjüket.

A konferencia segíti a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közösségépítését, a magyar-magyar kapcsolatok erősítését is – emelték ki.

A rendezvényt november 24-26. között tartják 85 ember részvételével. A részvétel, a szállás és az ellátás költségét, valamint a helyszínre utazást a nemzetpolitikai államtitkárság biztosítja.