Fő cél: megőrizni a főváros fizetőképességét

– A főváros alapvetően örökölt egy adott pénzügyi és gazdasági helyzetet, ez a helyzet pedig még annál is rosszabb, mint ami megjelenik a közvélemény előtt. Következésképpen a legfőbb célunk, hogy megőrizzük a főváros fizetőképességét, így a működési költségeken való takarékoskodáson túl, a fejlesztéseket drámaian vissza kell fognunk – közölte Bagdy Gábor, a pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a portfolio.hu-nak adott interjúban. A kereszténydemokrata politikus szólt arról is, hogy a fővárosnak 20 éve nem készült el egy világos, átlátható fejlesztési stratégiája, amit most meg kell alkotni. Bagdy Gábor a jövőben megvalósuló potenciális projektekkel kapcsolatban kifejtette: a Gázgyár mindenképpen az egyik ezek közül, továbbá van egy hatalmas fejlesztési terület a Mocsáros-dűlő környékén, de foglalkoznak a Városligettel is.

– A főváros alapvetően örökölt egy adott pénzügyi és gazdasági helyzetet, ez a helyzet pedig még annál is rosszabb, mint ami megjelenik a közvélemény előtt. Következésképpen a legfőbb célunk, hogy megőrizzük a főváros fizetőképességét, így a működési költségeken való takarékoskodáson túl, a fejlesztéseket drámaian vissza kell fognunk – közölte Bagdy Gábor, a pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a portfolio.hu-nak adott interjúban.

Mint közölte: ebben a helyzetben logikusnak tűnhetne azt mondani, hogy akkor most minden ingatlant gyorsan adjunk el, mert katasztrofális a pénzügyi-gazdasági helyzet. Ezzel szemben az új fővárosi vezetés úgy gondolja, hogy új ingatlangazdálkodási stratégiát kíván folytatni, szeretnék felmérni az ingatlanállományt, megnézni, hogy mi a valós értékük – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus. Bagdy Gábor szólt arról is, hogy a fővárosnak 20 éve nem készült el egy világos, átlátható fejlesztési stratégiája, amit most meg kell alkotni. Tájékoztatása szerint ki kell találni, hogy mit szabad megvalósítani, üzletileg mi indokolt, ehhez aztán hozzá kell igazítani a szabályozást, valamint meg kell alkotni azt az üzleti koncepciót, ami alapján utána érdemes értékesíteni, mindezt úgy, hogy a leendő funkció a város számára kedvező legyen.

A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a PPP-konstrukcióról elmondta: a fővárosnak is van PPP-konstrukciós beruházása, ami neki személy szerint annyira nem tetszik. De önmagában az, hogy magánpartner közösségi partnerrel összeáll, és közösen fejlesztenek, nem szükségszerűen rossz – szögezte le a szakpolitikus. Hozzátette: pontosan definiálni kell, hogy kinek mi az érdeke, hogyan lehet olyan projektet megvalósítani, ahol mind a két fél jól jár, de a kockázatvállalás, a hozzáadott érték - legyen az telek, szellemi kapacitás, know-how - és az eredményből való részesedés arányos.

Bagdy Gábor a jövőben megvalósuló potenciális projektekkel kapcsolatban kifejtette: a Gázgyár mindenképpen az egyik ezek közül, továbbá van egy hatalmas fejlesztési terület a Mocsáros-dűlő környékén, de foglalkoznak a Városligettel is.

A teljes interjút elolvashatja itt.

kdnp.hu
Forrás: portfolio.hu