Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság

 

Elnök:
Pintér Attila
nyá. ezds.
pinter [kukac] salvo.hu
 
Titkár:
Elek Endre
nyá. r.alezds.
elek.endre [kukac] gmail.com
 
Szekcióvezetők:
Dr. Turák János nyá. ezds.
(Honvédelmi)
turakjanos [kukac] t-online.hu 
 
Dr. Gyaraki Károly
nyá. mk, altb.
(Nemzetbiztonsági  és külkapcsolatok)
gykm44 [kukac] freemail.hu 
 
Gabriel Géza
nyá. r. ezds.
(Rendészeti)
gabrielg [kukac] t-online.hu
 
Dr. Hautzinger Gyula
nyá. ezds.
(Humánpolitikai)
hautzingergy [kukac] t-email.hu 

 

 

A Kereszténydemokrata Néppárt Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottsága azon munkálkodik, hogy az ezeréves múltra visszatekintő magyar keresztény értékrend megfelelő hangsúlyt kapjon a párt kül- és biztonságpolitikájában és a honvédelmi programjában.

Az Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság a keresztény világnézeten alapuló elveknek megfelelő szemléletet érvényesíti a nemzetbiztonsági stratégia kidolgozásában, a professzionális magyar honvédség és rendvédelmi szervek kialakításában. Célja a polgárok legszélesebb rétegeivel elfogadtatni a hon és a nemzet védelmének szükségességét, biztosítani az állam szavatolta biztonságot a család és – alapvető értékünk – a szabadság megőrzésében. Társadalmi és politikai tevékenysége során ezeket az elveket és célokat akarja kifejezésre juttatni, és ezek megvalósulását akarja előmozdítani.

A Kereszténydemokrata Néppárt Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottsága a rendszerváltás idején alakult, folyamatosan működő szervezet, ahol intenzív műhelymunka folyik.

Munkánk alapját a nemzetpolitika határozza meg. Nemzetpolitika, ami a nemzet védelmének, a nemzet jólétének és a nemzet üdvének egységén alapszik.

Az elmúlt években a nemzetpolitika folyamatos elnyomásának voltunk tanúi. A közelmúltra olyan mélyre süllyedt, hogy létünket fenyegette. A nemzeti érdekek képviselete szinte már bűncselekménynek számított. A neoliberális kormányzat olyan mértékben építette le a honvédelmet, gyengítette meg a nemzet biztonságát szavatoló intézményeket, hogy az már kirívóan magas biztonsági kockázatot jelentett az ország számára.

Szakbizottságunk olyan programokon dolgozik, amelyekkel ez a folyamat megállítható, illetve megfordítható és fejlődő pályára állítható. Az elkészült programokat a szakértői tanács, az országos elnökség elé terjeszti elfogadásra.

A munkában önkéntesen résztvevők szakmai képesítése teljes mértékben lefedi a fegyveres erő és a rendvédelmi szervek szakmai területeit. A szakbizottság hatékony működését a bizottságon belül megalakult honvédelmi, nemzetbiztonsági és külkapcsolatok, a rendvédelmi valamint humánpolitikai állandó szekciók biztosítják.

Az Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság nyitott mindazok felé, akik elkötelezettek a nemzet védelmének ügye mellett és szakmai véleményükkel, nemzetépítő munkájukkal szívesen segítik a Kereszténydemokrata Néppárt munkáját.