A KDNP támogatja Hoffmann Rózsa tervezetét

2011. január 18.

Igaz, hogy a közszereplőnek, többet kell elviselnie mint másnak. Az is igaz, hogy a mértéktelen és méltatlan támadásokat elviselő védelmet érdemel, függetlenül attól, hogy azok ideológiai vagy személyes indíttatásúak.

Hoffmann Rózsát az utóbbi időben számos igazságtalan támadás érte. Eljött az ideje hogy ennek véget vessünk. Olyan hangok is hallatszottak, hogy már a KDNP sem támogatja Hoffmann Rózsa tervezetét. Ez nem igaz. Az államtitkár asszony kiváló szakember, és értékcentrikus gondolkodású politikus. Elgondolásai alkalmasak arra, hogy a magyar oktatásügy visszaszerezze megérdemelt jóhírét.

A felsőoktatás problémáinak kezelése sok érdeket sért, az ellenállás érthető, a szakmai vélemények különbözősége is természetes, és a további vita is indokolt. A szakmai köntösbe öltöztetett személyes indíttatású támadások viszont megengedhetetlenek.

A közoktatásban uralkodó állapotokért a korábbi liberális oktatáspolitika a felelős, ezért szerencsés lenne, ha annak képviselői nem osztanának tanácsokat.

Budapest, 2011. január 18.

Harrach Péter
KDNP  frakcióvezető